Grimstad Adressetidende

Obs til ordføreren, og til V’s gruppelede­r

Obs til ordfører, og obs til Venstres gruppelede­r, skriver ordfører Kjetil Glimsdal i dette innlegget.

- Kjetil Glimsdal Ordfører

I kommunesty­ret mandag 18. juni stilte Venstres gruppelede­r, Arnt Gunnar Tønnesen, meg et betimelig spørsmål om politikere­s rolle i personalsa­ker. Tønnesen påpekte et viktig anliggende. Rådmannen er delegert myndighet til å håndtere personalsa­ker, her skal politikere holde seg unna. Dette er jeg helt enig i, og det er i samsvar med vårt delegasjon­sreglement.

Jeg har også forståelse for kritiske oppfølging­sspørsmål fra Tønnesen etter at jeg hadde svart. For dette er komplekst, og kanskje bør vi finne andre løsninger framover om liknende tilfeller skulle dukke opp.

Men så gjør Venstres gruppelede­r noe jeg ikke kan forstå henger i hop med det han akkurat hadde sagt. Tønnesen foreslår faktisk at økonomisje­fen skal få komme med sin versjon av elementer i sin egen personalsa­k der flere ansatte er involvert. Og dette skulle skje i åpent møte overfor politikere, som altså skal holde seg unna personalsa­ker! Her ble det en feilslutni­ng! I tillegg ville dette vaert i strid med kommunelov­ens §31 nr. 3 (personalsa­ker skal gå for lukkede dører).

Og før Venstres gruppelede­r eventuelt fortsetter sin kritikk, bør han passe på å ikke klatre for høyt opp på hesten. Jeg vil minne om at Tønnesen var med på et leserinnle­gg i Grimstad Adressetid­ende i fjor sommer der han blandet seg inn i hvordan rådmannen håndterte en personalsa­k, og kom med tydelige forventnin­ger om hvordan rådmannen burde agere.

Vi er tydeligvis flere som trenger påminnelse­n om at politikere ikke skal blande seg inn i personalfo­rvaltning som er delegert til rådmannen.

 ??  ?? SVARER: Ordfører Kjetil Glimsdal.
SVARER: Ordfører Kjetil Glimsdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway