Grimstad Adressetidende

Estere skal fylle byen med folkedans

Vigmarken Ungdomslag har i over 30 år hatt et helt spesielt forhold til en estisk folkedansg­ruppe. Nå kommer de på besøk.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Fredag kommer 21 estere på besøk til Grimstad for å overvaere Grimstads sankthansf­eiring.

– Vi er nok en av få folkedansg­rupper som fikk kontakt med en folkedansg­ruppe i Estland på den tiden, for litt over 30 år siden. Da var nemlig Estland fremdeles en del av Sovjetunio­nen, forteller Anne Mo Grimdalen, som er leder i Vigmarken Ungdomslag. Ungdomslag­et besøkte den estiske folkedansg­ruppen på denne tiden, og de fikk blant annet oppleve sankthans der. Esterne var også her på en liten visitt året etter.

Flere av medlemmene har hatt kontakt med hverandre siden den gang, og i disse dager, over 30 år etter at Vigmarken var i Estland, skal esterne nå komme til Grimstad for å oppleve sankthans her.

Oppvisning

21 personer kommer til Grimstad fredag, og de skal innkvarter­es hos medlemmer i Vigmarken.

Lørdag blir det oppvisning av de estiske danserne utenfor Sorenskriv­ergården, før de går videre opp til torvet for å ha ny oppvisning der, denne gangen sammen med Vigmarken. Etterpå skal de få med seg sankthansf­eiringen på Torskeholm­en, før det blir grillfest hos Vigmarkens leder, Anne Mo Grimdalen.

– Vi skal også ha stor leikfest på Solvang på søndag, med en del folk fra distriktet. Mandag blir det også noe opplegg, da kommer det også 12 amerikaner­e og en del frolending­er på besøk, forteller Anne Mo Grimdalen.

– Det blir en travel, men veldig hyggelig langhelg. Vi gleder oss veldig, legger hun til. ➤

 ?? FOTO: PRIVAT ?? DANS: Folkedansg­ruppa fra Rakvere kommer tilbake til Grimstad til helgen. Dette bildet er fra sist de var på besøk i Grimstad.
FOTO: PRIVAT DANS: Folkedansg­ruppa fra Rakvere kommer tilbake til Grimstad til helgen. Dette bildet er fra sist de var på besøk i Grimstad.
 ??  ?? PRIMUS MOTOR: Leder i Vigmarken Ungdomslag, Anne Mo Grimdalen, gleder seg.
PRIMUS MOTOR: Leder i Vigmarken Ungdomslag, Anne Mo Grimdalen, gleder seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway