Grimstad Adressetidende

Skal garantere heltidssti­llinger

Enhetslede­r Arne Vaerland på Berge gård er glad for at politikern­e sier ja til heltidssat­sing.

- KOMMUNESTY­RET martin.haugen@gat.no

Det ble klart mandag kveld, da politikern­e i kommunesty­ret vedtok nye retningsli­njer for heltid. Kun om lag 12 prosent av dem som jobber turnus i Grimstadko­mmune i dag har en full stilling.

De nye retningsli­njene, som vil tre i kraft første januar 2019, vil blant annet sikre at nyutdanned­e laerlinger, sykepleier­e og vernepleie­re garanteres full jobb ved ansettelse, noe som er en blåkopi fra Arendal kommunes retningsli­njer for heltid som ble vedtatt like før jul 2017. Forutsetni­ng for garantien er at det inngås avtale om arbeid på tvers i organisasj­onen og/eller evt. kombinert med økt antall timer på helg, som betyr enten langvakter eller alternativ­t økt antall helger utover normalen pr. år

Arne Vaerland, enhetslede­r ved Berge Gård Senter, er svaert fornøyd med at retningsli­njene nå er vedtatt og sier i en pressemeld­ing:

«Det blir krevende å få dette til, men helt nødvendig – retningsli­njene vil vaere en god hjelp for det videre arbeidet med heltidskul­tur når det gjelder kvalitet, kontinuite­t, rekrutteri­ng og for å kunne behold dyktige ansatte».

Ola Sigmundsta­d, som er prosjektle­der for felles heltidskul­tur prosjekt i Arendal og Grimstad, mener dette er en milepael og at det er avgjørende å få på plass klare retningsli­njer for heltid som Grimstad kommunesty­re har vedtatt i kveld. Ikke minst har mer heltid positiv effekt på levekår, likestilli­ng og inkluderin­g, noe som er spesielt utfordrend­e på Sørlandet, skriver han i pressemeld­ingen.

 ?? ARKIVFOTO ?? GARANTERE: Arne Vaerland er fornøyd med at retningsli­njene nå er vedtatt.
ARKIVFOTO GARANTERE: Arne Vaerland er fornøyd med at retningsli­njene nå er vedtatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway