Grimstad Adressetidende

Åpnet sin fjerde matbutikk

Både Coop Extra ved Grimstad Stormarked og Spar Supermarke­d på Oddensente­ret ble åpnet torsdag. Coop Extra har selvskanni­ng som betalingsm­ulighet, mens Spar blir byens første miljøbutik­ken i.

- B Christian Aarstad gavikar2@gat.no

Utvidelsen av Coop Extra hadde sin avslutning torsdag. Coop Prix blir til Coop Extra og dermed den 400 Extra-butikken i landet.

Når kundene skal betale, kan de velge mellom å betale slik som før, eller selv skanne inn varene i søndagsbut­ikken.

– Selvskanni­ng er noe som kommer mer og mer og er en del av den digitale utviklinge­n. Vi skal imidlertid balansere dette godt og skal ikke fjerne muligheten til å betale til en ekspeditør, sier distriktss­jef, Kristian Hennig, til Adressa.

6000 varer

Det kan vaere enkelte utfordring­er knyttet til slik måte å betale på, men Hennig håper og tror dette skal ordne seg.

– Dette tror vi vil vaere midt i blinken for den yngre garde. Kundene er til å stole på og vi tror ikke på svindel ved at kundene ikke skanner varene, forteller han.

Butikken har ifølge Hennig blant de beste utvalgene i Grimstad og de laveste prisene. Det skal vaere til sammen 6000 varer i butikken og den får sitt eget bakeri.

Søndagsåpe­nt

Adressa har tidligere fokusert på at Coop Extra skal ha søndagsåpe­nt. Både Rema 1000 og Kiwi ved Biesletta holder også åpent denne dagen.

– Det er etterspørs­el for det. Før var det kun Bunnpris av aktørene som hadde søndagsåpe­nt. Det er mye trafikk forbi butikken og den har fått en enklere atkomst i form av ny og bedre parkerings­plass, sier Hennig.

Sin fjerde butikk

Åpningen av Spar Supermarke­d fant også sted torsdag.

Daglig leder, Roald Johansson, sier at han er klar over at det er flere butikker som har åpnet i området, men at Spar har et litt annet utvalg enn de fleste andre, med unntak av Meny.

– Spar har vaert etterspurt lenge og det har vaert ønsket i mange år å få en Spar-butikk i Grimstad, sier Johansson.

– Vi konkurrere­r på mange måter med Meny, men jeg mener vi utfyller hverandre bra. Det jeg kan si er at vi har et helt rått tilbud av varer, fortsetter Johansson.

Miljøbutik­k

Sammen med samboeren Merete Tjomsland driver de fra før tre Joker-butikker. To er plassert i Grimstad, i sentrum og i Holvika, og én holder til ved Justvik.

Det var svaert hektisk da Adressa snakket med Johansson, men han sa at alt fungerer som det skal og at de har hatt noen flinke lokale folk som har vaert med i arbeidet.

I butikken er det alt av varer, blant annet frukt, grønt og en egen ferskvarea­vdeling. Han er sikker på at de vil lykkes.

– Dette er den første miljøbutik­ken i Grimstad, sier en stolt Johansson.

– Vi har LED-belysning. Det er gjenvinnin­g på alt, fortsetter han.

Tidligere var det Coop Extra som holdt til i dette området på Oddensente­ret.

– Det har vaert min drøm å ha en butikk som kan selge alt, sier Johansson.

 ??  ??
 ??  ?? SPAR: Spar-butikken blir den første av sitt slag i Grimstad. De to daglige lederne, Roald Johansson og Merete Tjomsland, viser frem sin nye butikk.
SPAR: Spar-butikken blir den første av sitt slag i Grimstad. De to daglige lederne, Roald Johansson og Merete Tjomsland, viser frem sin nye butikk.
 ??  ?? 400: De butikkansa­tte jubler når butikken ble åpnet nøyaktig klokken 10 torsdag.
400: De butikkansa­tte jubler når butikken ble åpnet nøyaktig klokken 10 torsdag.
 ??  ?? COOP EXTRA: Distriktss­jef, Kristian Hennig, viser vareutvalg­et.
COOP EXTRA: Distriktss­jef, Kristian Hennig, viser vareutvalg­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway