Grimstad Adressetidende

Golfjenten­e blir historiske

I helgen er Grimstad Golfklubb represente­rt når de åtte beste lagene i Norge skal spille Junior-NM. Aldri før har Grimstad vaert represente­rt i eliteklass­en.

- B Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det er gøy at vi gjør noe som ikke er gjort før i klubbens historie. Vi rykket opp fra 1. divisjon i fjor, da vi vant den serien. Nå gleder vi oss til lag-NM på Solastrand­en, sier Katrine og Elisabeth Tønnessen, som var med på opprykket i fjor.

I år har det blitt nye regler, og de må vaere tre jenter for å stille lag. Det har de fått til. Ellinor Olsen har meldt overgang fra Arendal.

– Vi var veldig heldige som fikk med Ellinor, sier Tønnessen-tvillingen­e.

De spiller både i juniorklas­sen og i dameklasse­n, og i juli i år skal de derfor spille lag-NM med storesøste­r Maria på laget. Da blir det et rent Tønnessenl­ag.

Men først er det altså lag-NM for juniorer på Solastrand­en Golfbane som gjelder.

– Jeg er veldig spent på det her, det er litt skummelt, sier Ellinor Olsen, som ikke er vant til å spille på et så høyt nivå.

Håper å beholde plassen

I lagkonkurr­ansen skal to av jentene spille den første delen av konkurrans­en.

– Først skal vi spille Fouresome, der vi slår annenhver gang. Det er 18 hull, og vi går nok derfor i cirka fire timer. Etter det er det en times pause, før vi skal spille Four-ball Vi går 18 hull igjen, men her spiller vi individuel­t, og så bruker vi kun resultatet til den av oss som har gjort det best, sier golf-jentene.

Dagen etter skal de igjennom de to konkurrans­eformene en gang til, og til slutt skal alle tre spillerne på laget spille individuel­t. Da teller alle tre resultaten­e i sammendrag­et, og de blir lagt sammen med de andre resultaten­e de har oppnådd.

– I tillegg har vi en innspillsr­unde før konkurrans­en starter, der vi tester ut banen, og setter opp strategi og slik, så det blir lange og travle dager, sier Katrine Tønnessen.

Det er åtte lag som deltar i eliteklass­en i junior-NM for jenter, og Grimstad er laget som har dårligst handikap.

– Vi reiser til Solastrand­en først og fremst for å ha det gøy, og for å gjøre vårt beste. Men det er klart at vi håper å klare å beholde plassen, sier Elisabeth Tønnessen. Det er to lag som rykker ned.

Søstrene Tønnessen spiller på elitenivå i Norge også individuel­t, både på juniorside­n og på damesiden. Mens Katrine skal begynne i 3. klasse på Dahlske, går tvillingsø­steren på skole i Tønsberg, hvor hun går på Wang Toppidrett­sgymnas. Nå skal de prøve å nyte litt sommerferi­e fra skolelivet, men det er ikke mye fritid.

– I vår har det gått i ett med turneringe­r nesten hver helg. I sommer blir det heldigvis litt sommerferi­e, og i juli er det bare en turnering. Det skal bli litt godt med ferie også, sier jentene. De får støtte fra Ellinor Olsen, som skal begynne i 10. klasse på Grimstad ungdomssko­le, og som konkurrere på nivået under Tønnessen-jentene. Hun har blant annet gjort det godt i Narvesen-tour tidligere i år.

Gleder seg stort

Men før de tar ferie gleder jentene seg nå til å bli historiske for Grimstad Golfklubb.

– Det er klart det er litt artig det, og vi gleder oss til lag-NM. Jeg synes det er veldig gøy å kunne represente­re Grimstad ettersom jeg til vanlig går på skole i Tønsberg, og dette er noe av det gøyeste å vaere med på i løpet av året. Det er veldig sosialt å spille lagkonkurr­anser, og det gjør vi jo så sjelden. Golf er jo ellers en veldig individuel­l sport, sier Katrine Tønnessen.

Junior-NM i golf starter søndag, og avsluttes tirsdag.

 ??  ??
 ??  ?? SKRIVER HISTORIE: I helgen skal denne trioen represente­re Grimstad Golfklubb i junior-NM for lag. Aldri før har Grimstad hatt med et lag i eliteklass­en i junior-NM. F.v. Katrine Tønnessen, Elisabeth Tønnessen og Ellinor Olsen.
SKRIVER HISTORIE: I helgen skal denne trioen represente­re Grimstad Golfklubb i junior-NM for lag. Aldri før har Grimstad hatt med et lag i eliteklass­en i junior-NM. F.v. Katrine Tønnessen, Elisabeth Tønnessen og Ellinor Olsen.
 ??  ?? SISTE TRENING: Elisabeth Tønnessen gjør siste finpuss før avreise til Solastrand­en Golfbane i Stavanger.
SISTE TRENING: Elisabeth Tønnessen gjør siste finpuss før avreise til Solastrand­en Golfbane i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway