Grimstad Adressetidende

Avskjed for veteraner

Svein Eriksen fikk besøk av sin tidligere elev Steffen Jakobsen da han hadde siste arbeidsdag denne uken.

- B Martin Haugen martin.haugen@gat.no

b Svein Eriksen (bildet), Odd Einar Halvorsen og Nils Igland ble torsdag takket av etter mange års innsats på Landvik skole.

Eriksen har 37 år bak seg som laerer på Landvik skole. Før det jobbet han i ni år på en skole i Egersund, men torsdag denne uken var det slutt. På personalro­mmet ble det avskjedsst­und med kollegene, og der fikk Eriksen en liten overraskel­se.

Steffen Jakobsen, tidligere Landvik-elev, dukket nemlig opp med gitaren for å ta en trall med sin gamle laerer. Jakobsen har i de senere år gjort seg bemerket som Idol-deltager og musiker på scene og plate, og torsdag fikk Eriksen høre hvilket inntrykk han gjorde på Jakobsen som barneskole­elev.

Fikk inspirasjo­n

– Jeg husker han kom bort til meg med en kassett med Chet Atkins og Mark Knopfler og sa «hør på denne», forteller Jakobsen, som også mimrer om båtturer og andre friluftsop­plevelser.

Kassetten og Eriksens entusiasti­ske stil med gitar og sang på skolen fikk øynene opp for Jakobsen, som takket ja umiddelbar­t da han ble spurt om å stille opp på Eriksens avslutning.

– Det er utrolig moro å bidra på en sånn dag, sier han.

– Jeg kan huske han kom til meg og sa «Svein, nå har leg laert med 103 sanger!», sier Eriksen.

Han synes det er gøy å se hva Jakobsen har gjort ut av den tidlige musikkinte­ressen.

– Det er kjempemoro å høre. At de husker ting som har betydd noe for dem. Som laerer er det fint om man ikke bare kan laere ungene det som står i boka, men også holdninger og verdier, sier den mangeårige laereren.

Musikk og natur

Eriksen medgir at det blir litt spesielt å gi seg etter så mange år på skolen, men han har brukt det siste året på å forberede seg.

Og noen har lurt på hvordan han har holdt ut så lenge som han har.

– Noen har spurt meg: «Hvorfor slutter du ikke og gjør noe gøy?». Da sier jeg at jeg gjør noe gøy, men jeg får betalt for det, og det gjør ikke du, sier Eriksen og smiler.

Han har satt pris på å gjøre sitt for å gjøre undervisni­ngen på skolen livlig og interessan­t for alle, ikke bare de flinkeste.

Tok med død rev

– Det har vaert veldig givende å vaere laerer. Hvis en selv har strevd litt på skolen er det lettere å sette seg inn i livet til ungene. Da kan vi finne på ting, sier Eriksen.

Og med å «finne på ting» mener han for eksempel da han tok med en hoggorm på skolen, eller da han fant en død rev på veien. Reven ble med på skolen, og så ble den lagt ut i skogen slik at elevene skulle få se hvordan ting brytes ned i naturen.

– Kan du vise det i virkelighe­ten, er det hundre ganger bedre enn i boka, sier laereren.

Og gitaren har han alltid hatt innen rekkevidde, slik at han kunne ta en sang om timen ble litt kjedelig.

– Det blir litt rart å slutte, men jeg har sagt jeg skal komme innom hvis jeg finner noe rart i skogen eller på sjøen, sier han med et smil.

Slutter etter 13 år

Også inspektør og fagleder Odd Einar Halvorsen ble takket av denne uken. Han har jobbet på Landvik skole i 13 år og i Grimstad kommune siden 1978. I august tar en ny fagleder over på skolen, opplyser han.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ??
FOTO: MARTIN HAUGEN
 ??  ?? GLEDELIG: Steffen Jakobsen og Svein Eriksen gikk et gledelig gjensyn med gitar og sang da Eriksen tok farvel med Landvik skole denne uken.
GLEDELIG: Steffen Jakobsen og Svein Eriksen gikk et gledelig gjensyn med gitar og sang da Eriksen tok farvel med Landvik skole denne uken.
 ??  ?? KAKE: Odd Einar Halvorsen går også over i pensjonist­enes rekker, og dette ble markert med kake og jordbaer.
KAKE: Odd Einar Halvorsen går også over i pensjonist­enes rekker, og dette ble markert med kake og jordbaer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway