Grimstad Adressetidende

Håper på 1500 besøkende

Om en uke arrangeres Torskeråkk for sjette gang med mat, drikke og lokale musikere på scenen.

- B Martin Haugen martin.haugen@gat.no

– Dette har blitt en fin tradisjon. Det er gøy at vi fortsatt kan bruke Torskeholm­en til det. I fremtiden blir det kanskje Bryggeråkk eller Shellråkk, sier Hans Petter Klemmetsen.

Han sikter til diskusjone­n om Torskeholm­ens fremtid, som har pågått den siste tiden. Stedet vil gjennomgå store forandring­er i årene som kommer, og en stor utbygging av et eller annet slag er sannsynlig.

Enn så lenge er imidlertid den åpne plassen midt på holmen ledig til den store bryggefest­en arrangert av Smag og behag og bandet Johnny B. Klemmetsen er sentral i begge, og gleder seg til en ny utgave av arrangemen­tet.

– Folk gleder seg. VI satser på 1500– 1600 mennesker, sier han.

Tidligere har Torskeråkk samlet opp mot 1300 besøkende til god mat og drikke med livemusikk på Torskeholm­en.

Konseptet er enkelt og stort sett uendret fra tidligere år.

– Det er den årlige sommerfest­en på brygga. Vi har funnet en formel som fungerer. Det er godt med teltplass, og godt med sitteplass­er, sier Klemmetsen.

Johnny B til England

Det er heller ingen overraskel­se at Johnny B, hvor Klemmetsen selv spiller, er headliner også i år.

I tillegg til dem kommer også Susie & the spuds fra Lillesand og Bård Rannekleiv Band fra Arendal.

– Susie & the spuds starter ballet. De er kjempeflin­ke og skaper super stemning. Bård Rannekleiv Band er bluesprege­t. Det er dødstøft, og det er flinke musikere. Jeg tror det vil falle i smak hos de fleste, sier Klemmetsen.

Til slutt spiller altså Johnny B. Dette blir imidlertid ikke bandets eneste spillejobb i sommer.

– Vi skal videre til Hastings beer and music festival i England uka etter. Der skal vi spille på hovedscene­n foran 6.000-8.000 mennesker, sier Klemmetsen.

Og vaeret, da?

– Vi har alltid hatt fint vaer, unntatt første året. Så det blir fint. Hvis ikke har vi nok av teltplass. Vi anbefaler folk å komme tidlig for å få med seg det som skjer på scenen, sier Klemmetsen.

Bendik Gundersen og Nora Melbye jobber på Smag og behag, og de gleder seg til å vaere med på å arrangere festen. De synes det er bra at det skjer slike ting i Grimstad.

– Selv om vi er en liten by, har vi mye liv i oss, sier Melbye med et smil.

 ??  ?? BRYGGEFEST: Hans Petter Klemmetsen, Nora Melbye og Bendik Gundersen fra Smag og behag gleder seg til Torskeråkk neste lørdag.
BRYGGEFEST: Hans Petter Klemmetsen, Nora Melbye og Bendik Gundersen fra Smag og behag gleder seg til Torskeråkk neste lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway