Grimstad Adressetidende

Håper å klare VM-kravet

Et svaert oppløftend­e 100-meterløp i Tyrvinglek­ene sist helg, gjør at Ingvild Meinseth nå tror at hun skal klare VMkravet til årets U20-mesterskap.

- B Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Kravet håper hun å klare allerede i helgen. Fredag satte hun nemlig kursen mot Mannheim i Tyskland, hvor hun skal delta på et større stevne. I helgen skal hun løpe 100 meter, 200 meter og stafett (4x100 meter).

– Jeg håper at jeg skal klare VM-kravet i helgen. Jeg satte årsbeste i pøsregn i Tyrvinglek­ene sist helg (11,89), så nå ser jeg at det går veldig mye bedre enn det gjorde for en stund siden. Jeg hadde heller ingen god start, men løpet var veldig bra. Får jeg til begge deler i helgen skal jeg klare det, sier hun.

Tappet for krefter

Hun løp sitt første utendørslø­p 12. mai, da Sørild arrangerte Grimstadle­kene. Da løp hun på 11.86, men i for mye vind. Etter det gikk det ikke så bra for henne, og det ble rett og slett litt for mye for jenta som var avgangsele­v ved Sam Eyde videregåen­de skole denne våren.

– Det ble litt mye for meg en periode, med fire eksamener og flere avsluttend­e prøver. Det tappet meg for mer krefter enn jeg kanskje hadde trodd på forhånd, sier hun, og forteller at siste prøve var onsdag.

– Nå er jeg helt ferdig, og det er utrolig godt. Samtidig kjenner jeg at formen begynner å bli veldig mye bedre også, så det er veldig godt, sier jenta som sikret seg bronse på 100 meteren i U20-EM i friidrett i Italia fjor.

Rett fokus

Nå jakter Meinseth VM-kravet for U20-utøvere. På 100 meter er kravet på 11.70. På 200 meter er det 24.00.

– Alt føles bedre ut nå, så jeg håper på gode forhold i Tyskland, at jeg gjør et godt løp, så skal jeg klare kravet, sier hun.

– Føler du noe press på at du må klare det nå?

– Jeg liker ikke å si at jeg føler press, men det er selvfølgel­ig et krav jeg har veldig lyst til å ta, og det hadde vaert godt og gjort det i helga. Samtidig må jeg ikke tenke på det, men ha fokus på å løpe bra. Gjør jeg det skal jeg ha gode muligheter til å klare kravet, sier hun.

Neste helg reiser hun til Sverige for å delta på et større stevne der, og det vil da bli nye muligheter til å kvalifiser­e seg, om hun ikke skulle klare kravet i helgen.

U20 VM er i midten av juli, i Tampere i Finland.

 ?? ARKIVFOTO ?? SLITEN: Ingvild Meinseth var sliten og ikke helt i form for et par uker siden, da det var som travlest med eksamener og prøver på skolen. Nå begynner formen å komme for fullt, og i helgen satser hun på å klare kravet til årets U20-VM i Finland.
ARKIVFOTO SLITEN: Ingvild Meinseth var sliten og ikke helt i form for et par uker siden, da det var som travlest med eksamener og prøver på skolen. Nå begynner formen å komme for fullt, og i helgen satser hun på å klare kravet til årets U20-VM i Finland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway