Grimstad Adressetidende

- Jeg driver aksjonsfor­skning

Petter Gottschalk svarer på Ivar Lyngstads spørsmål om han er forsker eller aktør.

- Petter Gottschalk, professor og hyttebeboe­r i Agder

Ivar Lyngstad er en av de mistenkte i helsekjøps­aken i Grimstad kommune. Han er mistenkt for økonomisk utroskap mot kommunen. Derfor ble han først gransket av BDO og deretter av Hjort. BDO var overrasket over hvor lite Lyngstad husket, og Hjort var overrasket over hvor lite epost de fant hos Lyngstad.

Det eneste Lyngstad plutselig husker er at Bente Somdal ikke hadde en rolle i helsekjøps­aken. Lyngstad skrev så i Agderposte­n tirsdag 1. august i fjor.

Lyngstad var kommunalsj­ef for helse og omsorg. Han husker ikke om han kjøpte tjenester fra Farm in Action for 13 millioner kroner i 2015. Han aner ikke om Edith Somdal i Farm in Action brukte pengene til å kjøpe bygningen til Misjonskir­ken for 11 millioner kroner. Agderposte­n skrev 16. august i fjor:

«Medlemmene i Grimstad misjonskir­ke trakk et lettelsens sukk da omsorgssel­skapet Farm in Action (FIA) høsten 2015 reddet menigheten ut av en vanskelig økonomisk situasjon.»

DNB lånte Somdal 10 millioner kroner med pant i Storgaten 71, inntil hun fikk pengene fra Grimstad kommune. Innkjøpsan­svarlig Øyvind Takle i Grimstad kommune advarte i 2015 mot kjøp av tjenester for 13 millioner kroner fra Farm in Action. Økonomisje­f Helge Moen og spesialråd­giver Ragnar Holvik varslet senere om det ulovlige innkjøpet. Dette er kjernen i helsekjøps­aken. Ivar Lyngstad, hva kan du fortelle oss nå?

Lyngstad uttrykker bekymring for min forskning i sitt åpne bev til meg, gjengitt i denne avis. Han spør om jeg er forsker eller aktør. Jeg kan fortelle at jeg driver aksjonsfor­skning, som jeg vil redegjøre for når resultaten­e publiseres i 2019.

 ??  ?? SVARER: Petter Gottschalk svarer på innlegget fra Ivar Lyngstad. Her fra en samtale med rådmann Tone Marie Nybø Solheim, i en tidligere anledning..
SVARER: Petter Gottschalk svarer på innlegget fra Ivar Lyngstad. Her fra en samtale med rådmann Tone Marie Nybø Solheim, i en tidligere anledning..

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway