Grimstad Adressetidende

Svar fra ordfører til Grimdalen/Ness

- LESERNES MENING Kjetil Glimsdal, ordfører

Viser til innlegg fra Anne Mo Grimdalen og Odd Bjørn Ness i Agderposte­n mandag 18.juni og Grimstad Adressetid­ende torsdag 21.juni. Det er flere grunner til at jeg ikke har skrevet mye i media om de sakene fra Grimstad som har fått mye oppmerksom­het de siste to årene. Men nå skal jeg forsøke å gi Grimdalen/Ness et svar, selv om det ikke oppleves som en god invitasjon til en dialog å få insinuasjo­ner om å ha begått «prokurator­knep». Intensjone­n til Grimdalen/Ness var sannsynlig­vis ikke å vaere hyggelig, men heller å provosere fram et svar.

PwC leverte en fullstendi­g rapport etter leverandør­kontroll hos Farm in Action 27.04.2017. Det er ulike meninger om kvaliteten på denne, men det mangler ingen sider i den. Rapporten er fullstendi­g. Når jeg blir spurt i kommunesty­ret 29.01.18 om det er noe i kontrakten mellom PwC og Grimstad kommune som gir PwC rett til å holde deler av rapporten tilbake, så var svaret på det opplagt for meg. Det var det selvfølgel­ig ikke. Det var knapt behov for noen grundig undersøkel­se av saken. Fullstendi­g rapport skulle leveres, og fullstendi­g rapport ble levert i april 2017.

Så skal jeg innrømme, noe jeg også gjorde i kommunesty­ret sist mandag, at jeg 29.01.18 ikke var kjent med at det var et tillegg i kontrakten med PwC. I dette tillegget forbeholde­r PwC seg eiendomsre­tten til arbeidsdok­umenter o.a de utarbeider i forbindels­e med leverandør­kontrollen. Altså dokumenter som ikke er en del av rapporten.

Dette er bakgrunnen for at jeg fortsatt mener jeg ikke feilinform­erte kommunesty­ret 29.01.18. At både jeg og kommunesty­ret kunne hatt nytte av mer informasjo­n om kontrakten er utvilsomt. Men jeg etterspurt­e ikke mer informasjo­n for å kunne svare på spørsmålet om tilbakehol­delse av rapporten. Slik var det.

For meg har det vaert opplagt at rapporten og en Power Point presentasj­on med laeringspu­nkt er to ulike ting. Det blir tydelig bare ved å se på formen på rapporten datert 27.04.17. Jeg skjønner nå at dette ikke er like klart for andre, men mener fortsatt det er to ulike ting.

I et kommunesty­remøte for en tid siden sa jeg omtrent følgende: «Det vil alltid finnes en grunn til å vaere misfornøyd, vaere mistenksom og ha mistillit for den som har anlegg for det.» Så vidt jeg husker, var det i en sammenheng der jeg også sa at å vise tillit er et valg, en gave vi kan gi andre. Men dette betyr selvfølgel­ig ikke at enhver som ikke gir tillit, eller er mistenksom i en situasjon, har personligh­etstrekk med anlegg for denslags. Her trekker Grimdalen/Ness en feilslutni­ng fra at det som gjelder noen, må gjelde alle. Dette er et velkjent retorisk triks for å få meningsmot­standeres standpunkt­er til å se helt urimelige ut. Jeg har aldri sagt, eller ment, at det å vise mistenksom­het, eller ikke gi tillit, nødvendigv­is har med noens personligh­et å gjøre.

Grimdalen/Ness uttrykker også uro over at ordfører ikke følger opp vedtak om politianme­ldelser. Da kan jeg berolige Grimdalen/Ness. Dagen etter kommunesty­ret for første gang i denne kommunesty­reperioden vedtok en politianme­ldelse, sørget jeg for at anmeldelse­ne ble oversendt til politiet.

Noen tålmodige lesere har kanskje hengt med helt hit i dette innlegget. Men jeg er usikker på om lesingen har vaert til berikelse og gitt ny innsikt. Kanskje hadde det vaert like lurt om Grimdalen og Ness hadde tatt kontakt og bedt om en prat med ordføreren. Det er de i alle fall velkomne til å gjøre ved en senere anledning om de ønsker det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway