Grimstad Adressetidende

Amazon-jente trente med landslagsd­amene

Vårin Vik fra Amazon Grimstad deltar denne uken på Equinor sin talentleir i Stavanger sammen med Norges mest talentfull­e 14-, 15- og 16-åringer. På leiren trener de blant annet med landslagsp­rofilene Maria Thorisdott­ir og Guro Reiten.

- red@gat.no

Jenta, som kommer fra Kristiansa­nd, men som spiller på Amazon, er én av 80 håndplukke­de fotballspi­llere som denne uken er samlet på Equinors talentleir i Stavanger.

Samlingen utgjør toppen av Norges Fotballfor­bunds (NFF) landslagss­kole. Målet er å drive systematis­k talentutvi­kling for å danne fremtidens landslag.

– Til nå synes jeg talentsaml­ingen har vaert laererikt, utfordrend­e og gøy. Erfaringen­e jeg tar med vil bety mye når jeg kommer tilbake til klubbhverd­agen, sier Vårin Vik.

Imponerte landslagsp­rofiler

På leiren fikk Vårin blant annet veiledning fra landslagss­pillerne Maria Thorisdott­ir som til vanlig spiller for Chelsea FC og Guro Reiten som spiller i Toppserien for Lillestrøm.

– Vi er imponert over innsatsen til Vårin og de andre spillerne her på Equinors talentleir. De viser en enorm stå-på-vilje og spiller med den samme gløden som kjennetegn­er de som nå spiller på A-landslaget. Det lover godt for fremtiden, sier Thorisdótt­ir og Reiten, som er mentorer for Equinor Morgendage­ns Helter.

De har selv gått gradene innenfor NFFs landslagsm­odell og har over 170 kamper for aldersbest­emte landslag og Alandslage­t.

Nåløyet er trangt

På leiren deltar rundt 80 av de mest lovende fotballtal­entene i Norge. Både J15-landslaget, ett skyggeland­slag med potensiell­e landslagss­pillere og to tropper med 14 år gamle talenter er tatt ut basert på ferdighete­r, holdninger, laeringsvi­lje og sosiale egenskaper.

– Det er ingen tvil om at nåløyet er trangt. De er tatt ut fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre dem til en av «morgendage­ns helter». Talentleir­en er en viktig arena med tanke på spissing og finsikting inn mot landslag, men først og fremst skal det vaere en inspirasjo­nsarena, sier Fagansvarl­ig for spillerutv­ikling i NFF, Håkon Grøttland.

 ?? FOTO: OLAF NAGELHUS/WOLDCAM ?? STAS: Vårin Kristine Vik (i midten) fikk trene med landslagss­tjernene Guro Reiten og Maria Thorisdott­ir.
FOTO: OLAF NAGELHUS/WOLDCAM STAS: Vårin Kristine Vik (i midten) fikk trene med landslagss­tjernene Guro Reiten og Maria Thorisdott­ir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway