Grimstad Adressetidende

Sviktende og mangelfull empiri

Karl Meidel Johansen mener det er tragi-komisk å beskylde Petter Gottschalk for sviktende og mangelfull empiri i sitt engasjemen­t i helsekjøps­aken.

- LESERNES MENING Karl Meidel Johansen

Tidligere Kommunalsj­ef Ivar Lyngstad måtte trekke seg fra stillingen sin 13. oktober 2014 etter store budsjettov­erskridels­er – 19,2 millioner kroner. Han ble ikke lenge etter utnevnt til Kvalitetss­jef.

Lyngstad signerte den aller første kontrakten med Farm In Action. FIA begynte å fakturere kommunen for utførte tjenester fra juni 2012. For de to aller første klientene FIA fikk, i slutten av mai 2012, fantes det ingen avtale, bare fakturaer og utbetaling­er. Selskapet, som i 2011 ikke hadde inntekter og fikk revisoradv­arsel, svingte seg deretter raskt opp til å bli den største private leverandør­en til helse- og omsorgssek­toren.

Tidligere enhetslede­r for sosialog barneverns­tjenesten i Grimstad kommune, Vidar Gabrielsen, hevder beslutning­en om å gi millionopp­drag til det lokale selskapet Farm In Action AS (FIA) var godt forankret i rådmannens ledergrupp­e, mens tidligere Kommunalsj­ef for helse- og omsorg, Tone Merete Mikalsen, hevder at det var kun Kommunalsj­efen som hadde myndighet til å inngå kjøp av tjenester av større kostnad. Lyngstad baerer derfor langt på vei hovedansva­ret for Helskjøpss­aken i Grimstad.

Da blir det tragi-komisk når Kvalitetss­jef Ivar Lyngstad torsdag 21/06 går ut med et lengre innlegg i Grimstad Adressetid­ende, og implisitt beskylder professor Petter Gottschalk for sviktende og mangelfull empiri i sitt engasjemen­t i Helseinnkj­øpssaken.

Dersom Kvalitetss­jef Ivar

Lyngstad hadde gått ut med alt han visste om denne saken, hadde verken Gottschalk eller andre trengt å bruke tid og resurser på å finne ut hva som egentlig har foregått.

Når vi fremdeles ikke vet det, er det langt på vei skylden til dem som visste, men ikke sa noe. Ivar Lyngstad er en av dem.

 ??  ?? MANGELFULL: Karl Meidel Johansen skriver innlegg om helsekjøps­aken.
MANGELFULL: Karl Meidel Johansen skriver innlegg om helsekjøps­aken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway