Grimstad Adressetidende

Savnet ring dukket opp etter 45 år

Bare dager før Kjell og Marit Halvorsen giftet seg mistet han ringen sin. Nå er den funnet.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Vi var ute og badet, og så hadde vi dykkermask­e og snorkel på. Vi så noe i vannet som lignet på en kork, men da vi tok den opp så var det en ring. Det er ikke til å tro at den har ligget der så lenge, sier Cecilia Chipont (11), Sarah Sjøkvist (11) og Luna Sjøkvist (6).

De var på Lundesande­n tirsdag, og fant ringen. Mamma Marie Sjøkvist la ut et bilde av ringen på Facebook rundt halv tre, med spørsmål om noen som hadde giftet seg med Marit 29. desember 1972, og savnet ringen sin. Bare timer etter var eieren funnet.

Og eieren, det var Kjell Halvorsen som bor i Østerhus.

– Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk telefon om at ringen min var funnet, for den mistet jeg for nesten nøyaktig 45 år siden, sier han.

Det var en tidligere kollega av han som hadde sett Facebookme­ldingen, og siden datoen i ringen var forlovelse­sdatoen hans, og også bursdagen hans, skjønte hun at dette kanskje kunne vaere hans ring. Hun visste jo når han hadde bursdag, og at han var gift med Marit. Hun kontaktet ham, og han var aldri i tvil om at dette var hans ring.

Ny ring

Kjell Halvorsen bodde i Stavanger for 45 år siden, men var i Grimstad og i Reddal i juli 1973 for å faktisk gifte seg med sin Marit.

– Vi bodde i Stavanger på denne tiden, men var i Reddal, for det er her Marit kommer fra. Vi var ofte på stranden, og det var vi denne dagen også, bare dager før vi giftet oss. Jeg oppdaget plutselig da vi var her at ringen var borte, og jeg visste at den måtte ligge i sanden eller i vannet her. Vi lette og let- te, men fant den ikke, forteller han.

Til tross for at det som skulle vaere gifteringe­n var borte, ble Kjell gift med sin Marit. Søsteren hans stakk innom gullsmeden i Stavanger, der ringene var kjøpt, og hun fikk ordnet en ny ring til han til bryllupet. Kjell og Marit sa ja til hverandre i Landvik kirke, festen ble feiret på Reddal forsamling­shus, og nå har paret vaert gift i 45 år.

– Den gangen ble det jo en del vitsing om at jeg hadde kastet bort ringen før vi giftet oss, men jeg har nok ikke savnet den så veldig de siste årene, sier Kjell.

– Vi har jo vitset litt med det når vi har vaert her også, om at tenk om ringen kanskje plutselig dukker opp. Det er spesielt at den nå er funnet, legger kona Marit til.

Tilfeldigh­eter

Kjell Halvorsen mistet altså ringen for nesten et halvt århundre siden, men nå er den funnet. De tre ring-finnerne på Lundesande­n har fått sin fortjente finnerlønn, og Kjell har fått en god historie å fortelle på slektstref­fet som skal vaere om kort tid, og ikke minst på bryllupsda­gen, som ikke er mange dagene unna. For første gang har han den egentlige gifteringe­n med seg.

– Jeg er mest overrasket over at ringen skulle dukke opp, og så er jeg overrasket over hvor fort det gikk fra Marie la ut melding på Facebook til jeg ble funnet. Det er mye tilfeldigh­eter i livet, og her har vi virkelig flere, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? TAKKNEMLIG: Kjell Halvorsen er svaert takknemlig for at jentene fant ringen, og for at Marie Sjøkvist delte hendelsen på Facebook. På bildet ser vi de tre jentene som fant ringen, Kjell Halvorsen, Marie Sjøkvist og kona til Kjell, Marit Halvorsen.
TAKKNEMLIG: Kjell Halvorsen er svaert takknemlig for at jentene fant ringen, og for at Marie Sjøkvist delte hendelsen på Facebook. På bildet ser vi de tre jentene som fant ringen, Kjell Halvorsen, Marie Sjøkvist og kona til Kjell, Marit Halvorsen.
 ??  ?? FANT RING: Disse tre jentene fant ringen som Kjell Halvorsen har savnet i 45 år. F.v. Sarah Sjøkvist, Cecilia Chipont, Kjell Halvorsen og Luna Sjøkvist.
FANT RING: Disse tre jentene fant ringen som Kjell Halvorsen har savnet i 45 år. F.v. Sarah Sjøkvist, Cecilia Chipont, Kjell Halvorsen og Luna Sjøkvist.
 ??  ?? SAMMEN: Nå er ringene til Kjell og Marit gjenforent. Som vi ser så har ikke ringen til Kjell fått store ripene etter 45 år på Lundesande­n.
SAMMEN: Nå er ringene til Kjell og Marit gjenforent. Som vi ser så har ikke ringen til Kjell fått store ripene etter 45 år på Lundesande­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway