Grimstad Adressetidende

Designet Skral-trøye med logo

Skal du på Skral festival, kan du fremdeles rekke å strikke Skral-trøya. Lin Vad har laget oppskrifte­n.

- Gro Austenå Berg gro@gat.no

Lin Vad har strikket siden hun var fem år. I år lanserer hun oppskrifte­n til en helt egen Skral-trøye før årets store happening på Groos. Er du veldig kjapp, kan du rekke å strikke den.

Lin Vad har kunnet strikke siden hun var fem år. Nå har hun laget oppskrifte­n på Skral festival-trøya 2018. Er du kjapp med pinnene, kan du fremdeles rekke å lage en før festivalen starter på Groos neste uke.

Kler seg likt

Lin strikket fram til tenårene, men la da strikketøy­et på hylla en stund.

– Jeg tok det opp igjen for et par år tilbake. Den ene venninnen etter den andre har hengt seg på, og i januar satt jeg og to venninner en lørdagskve­ld og strikket og lo litt av oss selv, forteller Lin.

De tre er en del av en jentegjeng på fem som har vaert verden rundt, men som alltid treffes på Skral. Hvert år har de et tema og kler seg likt.

– Da vi satt den lørdagen og strikket, kom ideen fram om vi bare skulle lage en trøye til jentene, forteller Lin, og legger til at selv om venninne kan strikke litt, så er det hun som har strikket til alle sammen. I tillegg har hun tatt imot en bestilling og har også strikket til samboeren sin.

– Jeg har sittet og strikket seks-sju-gensere de siste månedene, sier hun og ler.

Strikke-konto

Lin har en egen Instagramk­onto, @livawool, der hun fokuserer på strikking. Drømmen er en gang å kunne gi ut en bok med oppskrifte­r.

– Vi plukket fram penn og papir, og tegnet opp en modell. Den ene venninnen min, Kristina Lovisenro Vassbotn, kom på at det skulle vaere splitt i siden, langt bak og kort foran. Min andre venninne Helene Salvesen kom på fargene, sier Lin, som så designet trøyen og laget oppskrifte­n på hvordan den skal strikkes. Oppskrifte­n ligger nå ute for salg med link via instagramk­ontoen eller på ravelry. com med Lin Vads navn. Fargene er peach og grønn.

– Det er flere som har kjøpt den, så jeg tror det blir en god del Skral-gensere på Skral i år.

Herremodel­l

Lin jobber til vanlig fulltid som fysioterap­eut. Strikking er hobbyen som har eksplodert. Etter at trøyen ble postet på Instagram, er det blant annet kommet etterspørs­el etter herre-genser, og den kommer om noen dager.

Lin kontaktet Skral festival for å høre om hun kunne bruke logoen.

– De sa ja, men logoen måtte vaere så lik som mulig. Disse guttene har ikke strikket før, tenkte jeg, sier hun og ler. Det er nemlig ikke «bare bare» å strikke en logo.

– Men vi fikk det til. Den er relativt lik synes jeg, og de godkjente den de også.

Nå gleder Lin seg til å se hvor mange Skral-trøyer som dukker opp på Groos, og hun kommer også til å ha en konkurrans­e/ give away på Instagram med genser i premie dersom du ikke er kjapp med pinnene.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: LIVAWOOL ?? KLAR FOR FESTIVAL: Lin Vad er spent på om mange dukker opp i Skral-trøyen hun har designet og laget oppskrifte­n til.
ALLE FOTO: LIVAWOOL KLAR FOR FESTIVAL: Lin Vad er spent på om mange dukker opp i Skral-trøyen hun har designet og laget oppskrifte­n til.
 ??  ?? DESIGN: Skral-logoen må vaere blå og kontrastfa­rgen hvit, ellers er det fritt fram i fargevalg. Grønnfarge­n vil vaere hovedfarge­n på herre-genseren når den snart kommer.
DESIGN: Skral-logoen må vaere blå og kontrastfa­rgen hvit, ellers er det fritt fram i fargevalg. Grønnfarge­n vil vaere hovedfarge­n på herre-genseren når den snart kommer.
 ??  ?? FANT FARGENE: Kristina Lovisenro Vassbotn i grønn utgave.
FANT FARGENE: Kristina Lovisenro Vassbotn i grønn utgave.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway