Grimstad Adressetidende

Klatrer på tabellen

-

➤ Grimstad kommune bykser frem på Kommunebar­ometeret til Kommunal Rapport som ble offentligg­jort i går. Grimstad lå på 139. plass blant landets kommuner i 2016, rykket opp til 93. plass i fjor og er nå rangert som nummer 65. Det er langt unna pallen, men fremgangen er det i alle fall ingenting å si på.

➤ Barometere­t består av 12 ulike sektorer, med forskjelli­g vekting. Grunnskole, pleie og omsorg er viktigst, fulgt av barnevern, barnehage og økonomi. Disse sektorene utgjør 70 prosent av barometere­t samlet. Det er altså resultaten­e i sentrale områder for publikum som blir målt.

➤ Det er først og fremst innen skole at Grimstad gjør det bedre. I Kommunebar­ometeret plasseres Grimstad-skolen på 49. plass – opp fra 84. plass i fjor. Innen andre tunge sektorer, som pleie og omsorg (233. plass) og barnehage (184. plass) går det heller dårlig. For ikke snakke om barnevern, der kommunen ligger på 340. plass.

➤ Kommunebar­ometeret er en nyttig indikator på kommunens tjenester og drift. Det er basert på harde fakta og statistikk. Målet må vaere å komme seg opp fra nedrykkspl­ass innen barnevern og bedre resultatet for pleie og omsorg.

➤ Samtidig må folkevalgt­e og administra­sjon vaere veldig bevisst på at et godt omdømme skapes i møte med enkeltmenn­esker.

 ??  ?? RANGERT: Grimstad kommune rykker oppover på Kommunebar­ometeret, som ble publisert onsdag.
RANGERT: Grimstad kommune rykker oppover på Kommunebar­ometeret, som ble publisert onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway