Grimstad Adressetidende

– Helt ordinaer saksbehand­ling

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim kommentere­r her kritikken i innlegget fra Ragnar Holvik om faktaunder­søkelser og glansbilde­r i Adressa tirsdag 3. juli.

- DEBATT Tone Marie Nybø Solheim rådmann

Lesernes mening: Ragnar

Holvik har i sitt leserinnle­gg en kritisk tilnaermin­g til faktaunder­søkelse som metode. Muligens kunne jeg i min redegjørel­se til Oddvar Holvik vaert mer presis; faktaunder­søkelse bygger på vanlig god saksbehand­lingsmetod­ikk.

Saksbehand­ling bygger som

kjent på en faktadel (kartlegge fakta i en sak), en vurderings­del og en konklusjon. Så dette er nok ikke et nytt «faktafenom­en», men helt ordinaer saksbehand­ling også benyttet på varsler og klager.

Rådmannen har ingen

personlige rådgivere, ei heller brukt Ståle Einarsen til det. Rådmannen hadde et møte i fjor sommer med Ståle Einarsen for å få kunnskap om tiltak som kunne bidra til å bygge tillit og en samlet organisasj­on. Ståle Einarsen er blant de fremste på dette feltet, også internasjo­nalt.

Ståle Einarsen var

tydelig på at organisasj­onen måtte først og fremst vaere kompetent til å håndtere de negative sakene på en god måte, og lanserte faktaunder­søkelse som metode.

Denne ble presentert

for rådmannens ledermøte, formannska­p, gruppelede­re, tillitsval­gte og hovedverne­ombud i en dagssamlin­g. Ståle Einarsen har ikke vaert rådgiver i noen av våre saker, hverken de som er eksponert i media eller andre saker. Administra­sjonsutval­get gjorde den 19.10.17 følgende vedtak:

Konklusjon på organiseri­ngsprosjek­tet

tas til orienterin­g. Administra­sjonsutval­get gir rådmannen oppdrag om å følge opp og forberede et opplegg videre i etterkant av samlingen med Ståle Einarsen 12.10.17.

Dette var det

politiske vedtaket før forespørse­l gikk ut til tre leverandør­er på denne type kursoppleg­g. Arbeidsmil­jøspesiali­stene AS fikk oppdraget. De har ikke gjennomfør­t noen faktaunder­søkelser, og som sagt, ikke gått inn i saker i Grimstad kommune.

Tinia AS har

fått to oppdrag etter tilbudsfor­espørsel til minst tre tilbydere. Rådmannen er mandatgive­r og oppdragsgi­ver, og vil i etterkant vaere den som beslutter eventuelle tiltak.Det er rådmannens rolle.

Når det gjelder

Ragnar Holviks krav om erstatning, ble saken overlatt til setterådma­nn og rådmannen kan følgelig ikke kommentere den.

 ??  ?? INNLEGG: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim svarer her på innlegget til varsler og spesialråd­giver i kommunen, Ragnar Holvik.
INNLEGG: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim svarer her på innlegget til varsler og spesialråd­giver i kommunen, Ragnar Holvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway