Grimstad Adressetidende

Ikke så avvisende til sammenslåi­ng likevel

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) er ikke så avvisende til sammenslåi­ng med Lillesand og Birkenes likevel som han først ga uttrykk for. Det han mente var bare at han ikke vil ha det nå snart.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Dette kom fram da kommunesty­ret behandlet en interpella­sjon fra Arnt Gunnar Tønnessen (V) i sitt siste møte før sommeren.

Tønnessen viste til at det tidligere i juni ble kjent at rådmennene i Lillesand og Birkenes ønsker å se på muligheten­e for å slå seg sammen med Grimstad. De vil også legge fram en sak om dette i sine respektive by-/ kommunesty­rer rett over sommeren.

– Hvordan vil Grimstad forholde seg til dette? Vil en ta initiativ til at vi også får en sak om dette i første møte etter sommerferi­en slik at de tre kommunesty­rene kan behandle dette samtidig? lurte Tønnesen på.

Ordfører Kjetil Glimsdal sa at han var glad for spørsmålet, fordi det ga ham muligheten til å kommentere og korrigere en uttalelse han ga til Agderposte­n om denne saken. Der sa han nemlig at det var uaktuelt med en sammenslåi­ng av de tre kommunene på det nåvaerende tidspunkt.

Positiv til 2024

– Det jeg mente, og det jeg legger i det, er at det er uaktuelt å gå inn i en prosess med tanke på sammenslåi­ng som skal gjelde fra 1. januar 2020. Det var tidsrammen for den nåvaerende sammenslåi­ngsprosess­en, og det ville vaere å rushe dette utilbørlig. Det finnes mange nok eksempler på politikere og ordførere som har ligget i brudd og ikke fått med seg resten av hovedfelte­t. Den prosessen og de samtalene som jeg gjerne vil si ja til, og se fram til, må vaere med tanke på å få til noe fra 1. januar 2024, sa han.

– Må modnes

Han la også til at dette ligger noe fram i tid og mante derfor om å ta det med ro i denne saken.

– Dette er ting som må modnes. Samtidig er situasjone­n annerledes nå enn for bare noen få måneder siden. Dette kan derfor bli interessan­te samtaler, men jeg kommer til å avvente henvendels­en fra Lillesand og Birkenes først for å se hva som står der. Jeg er orientert om at det kommer til å komme noe. Så skal vi legge dette fram for kommunesty­ret her før vi går inn i de samtalene slik at dere er godt orientert på forhånd før vi agerer på dette, sa Glimsdal og la til at man trenger å styrke det regionale samarbeide­t.

Tønnessen var på sin side glad for svaret, men ba på vegne av Venstre, Høyre og Fremskritt­spartiet om at kommunesty­ret får en sak om disse nabosamtal­ene på ett av de første møtene etter sommeren.

Vil ikke ha slike samtaler

Varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap) så ingen grunn til å inngå slike samtaler.

– Jeg vil i stedet oppfordre de partiene som sysler med valgprogra­mmene sine nå for neste periode om å tone flagg. Hvis dere vil ha en sammenslåi­ng bør dere ha en formulerin­g som sier noe om det i programmen­e deres. Såpass aerlige må dere vaere overfor velgerne deres at dere har et avklart forhold til dette, sa han.

Tore Stalleland (Sp) ville heller ikke rushe inn i denne saken, og mante om å bruke god tid.

– Vi får ta dette i ro og i tur og orden, sa han. ➤

 ?? ARKIV ?? FORNØYD: Arnt Gunnar Tønnessen var glad for de nye signalene fra ordføreren.
ARKIV FORNØYD: Arnt Gunnar Tønnessen var glad for de nye signalene fra ordføreren.
 ?? ARKIV ?? HENGER PÅ: Tidligere kommunalsj­ef i Grimstad, nå rådmann i Lillesand, Guri Ulltveit-Moe.
ARKIV HENGER PÅ: Tidligere kommunalsj­ef i Grimstad, nå rådmann i Lillesand, Guri Ulltveit-Moe.
 ??  ?? ÅPNER OPP: Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) åpner døra på gløtt for samtaler om kommunesam­menslåing med Lillesand og Birkenes. Her fra kommunesty­ret med rådmann Tone Marie Nybø Solheim og varaordfør­er Per Svenningse­n.
ÅPNER OPP: Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) åpner døra på gløtt for samtaler om kommunesam­menslåing med Lillesand og Birkenes. Her fra kommunesty­ret med rådmann Tone Marie Nybø Solheim og varaordfør­er Per Svenningse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway