Grimstad Adressetidende

Til topps i Europas største friidretts­stevne

Sørild-jenta Madelen Haaheim Sveinungse­n klinket til med seier i Världsungd­omsspelen i Göteborg i helgen.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Jenta hoppet 1.65 i høyde i klassen jenter 16 år, og hoppet med det tre centimeter høyere enn de andre jentene på pallen.

Världsungd­omsspelen i Göteborg er Europas største friidretts­stevne, og samler utøvere fra svaert mange land. I 2015 hadde stevnet ifølge Wikipedia 8000 starter fordelt på 3.500 deltakere fra 20 nasjoner. Det er med andre ord ikke hvilket som helst stevne Sørild-jenta vant.

Jakter pers

– Det var selvsagt gøy å vinne dette stevnet, men det var ikke den beste konkurrans­en jeg har hatt. Teknikken satt ikke helt optimalt, og jeg vet at jeg har mer å gå på, sier høydehoppe­ren.

Åpningshøy­den til Sveinungse­n var 1.58, som hun lett hoppet over. Hun kom over de andre høydene også fram til 1.65.

– Jeg rev i første hoppet mitt på 1.65, så kom jeg over på andre forsøk, forteller hun.

Deretter prøvde hun seg på 1.70, som ville ha vaert pers. Til nå har hun 1.67 som personlig rekord, men hun vet hun har 1.70 inne.

– Jeg vet at når alt sitter, så vil jeg komme over 1.70, så da er det ikke vits å bruke energi på de lavere høydene, når selve hoppet vill kunne vaere over 1.70. Det gikk ikke denne gangen, men jeg føler jeg har den høyden inne, det er ikke de få centimeter­ne det står på, sier hun.

200 meter

Hun deltok også på en 200 meter i Sverige, men resultatet var ifølge henne selv ikke noe å skrive hjem om.

– Det gikk ikke så veldig bra, men så er ikke jeg noen sprinter heller, sier hun. Sørild-jenta vant heatet sitt på tiden 27,45, men endte på en 31. plass blant nesten 70 deltakere.

Madelen Haaheim Sveinungse­n måtte droppe lengdekonk­urransen, da den gikk samme dag som høydekonku­rransen.

– Det ville blitt for mye med de to konkurrans­ene på samme dag, så da valgte jeg å holde meg til høyden, sier hun.

Til Latvia

Madelen Haaheim Sveinungse­n har ungdomsmes­terskapet i månedsskif­te august/september som et av årets store mål. Hun har i likhet med resten av høydegrupp­a derfor ikke noen ferie.

– Det var veldig bra av Madelen å vinne i Sverige, men vi venter litt på at hun skal hoppe over 1.70 i konkurrans­e. Hun klarer det fint på trening, men det sitter litt mer inne å klare det i konkurrans­e, men det kommer, sier trener Ivars Cakurs.

Han kommer opprinneli­g fra Latvia, og om en ukes tid setter han kursen mot hjemlandet sitt sammen med noen av utøverne sine. Der skal de delta på et par konkurrans­er. Madelen Haaheim Sveinungse­n skal delta i lengde en dag, og i høyde en annen dag.

– Det blir spennende å teste seg mot nye utøvere, og i nye omgivelser, sier hun.

 ??  ?? SUVEREN: Madelen Haaheim Sveinungse­n klarte ikke noen ny pers, men vant med tre centimeter i konkurrans­en i Sverige. Her ser vi hun på trening på Levermyr onsdag formiddag.
SUVEREN: Madelen Haaheim Sveinungse­n klarte ikke noen ny pers, men vant med tre centimeter i konkurrans­en i Sverige. Her ser vi hun på trening på Levermyr onsdag formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway