Grimstad Adressetidende

Anklager rådmannen for å drive med narrespill

Karl Meidel Johansen mener i dette leserinnle­gget at rådmannen lager luftslott, at hun skyver teoretiske modeller foran seg, men unnlater å bruke dem.

- Karl Meidel Johansen

Lesernes mening: Nok

en dag våknet vi opp til innslag om helsekjøps­aken – et langt innlegg, skarpt og poengtert. Ragnar Holvik skriver om faktaunder­søkelser. Rådmannen Solheim vil helst kalle det saksutredn­ing, men vi husker godt at ordførerer­en brukte begrepet faktaunder­søkelse i forbindels­e med oppreisnin­g- og erstatning-saken for Ragnar Holvik.

Holvik svarer på

rådmannens beskrivels­e av faktaunder­søkelser i Agderposte­n og Adressa 28/6. I og med at hun har gjennomfør­t to og holder på med den tredje faktaunder­søkelsen – alle rettet mot varslere, vil hun helst at de fremstår som legitime og pålitelige. Hun har derfor hentet fram laereboka og gir oss en teoretisk gjennomgan­g av hvordan den kan vaere.

Holvik kaller beskrivels­en

av faktaunder­søkelen hennes for et glansbilde. Grunnlaget for dette synet er at han setter opp sju punkter hun nevner i sin beskrivels­e og forholder til den faktaunder­søkelsen ordføreren mente Holvik var gjennom.

Ingen av de

sju punktene ble anvendt. Hele det teoretiske fundamente­t hun har skissert er fullstendi­g fravaerend­e. Hun lager luftslott og vil at vi skal tro på dem. Hun skyver teoretiske modeller foran seg, men unnlater å bruke dem. Hvor lenge skal hun få fortsette med dette narrespill­et?

Holvik ble, slik

jeg har sagt tidligere, lurt trill rundt og kommunesty­ret med ham.

Beskrivels­en Holvik gir

av hva han har gjennomgåt­t og hvordan det har gått ut over han og familiens hans, er gripende og dypt tragisk. Etter 28 år som en av de beste utrederne i Grimstad, står han ribbet tilbake. Det tok lang tid å få ledelsen til å reagere på varslingen hans, men til slutt måtte de innrømme at han hadde rett. Det har han fått lide for.

Når en så

leser hvordan May Kristin Ødegård kommentere­r Freddy de Ruiter som basert på innlegget til Holvik kommer med kritiske innvending­er til rådmann og ordfører i Grimstad – ”Alltid en fordel når saker avgjøres basert på synsing, facebookin­nlegg og bombastisk­e uttalelse”, så vet en ikke om en skal grine eller le.

Hva skal til

for at May Kristin Ødegård og helst et flertall i kommunesty­ret forstår alvoret og dybden i denne saken? Det er ille nok at to varslere har blitt behandlet på en fullstendi­g uakseptabe­l måte, enda verre er det at det her er snakk om demokratis­ke, regelfeste­de rettighete­r og plikter. Vi skal varsle. Det er vår plikt å varsle. Hvem i Grimstad tør å varsle etter dette?

May Kristin Ødegård

represente­rer Ap i formannska­pet i Grimstad. Hun latterligg­jør Freddy de Ruiters syn på hvordan varslerne har blitt behandlet. Grimstad Ap har samlet stemt med flertallet i Holviks sak. Er dette fremdeles Grimstad Aps standpunkt i denne saken? Har Grimstad Ap tenkt å gå inn i valgkampen med å ha stemt ut Holvik. Eller vil partiet ta ansvar og ordne opp i forhold til Holvik i god tid før valget? Det ville i så fall vaere på høy tid.

 ??  ?? STØTTE TIL HOLVIK: Karl Meidel Johansen lurer på hva som skal til for at flertallet i kommunesty­ret forstår alvoret og dybden i saken.
STØTTE TIL HOLVIK: Karl Meidel Johansen lurer på hva som skal til for at flertallet i kommunesty­ret forstår alvoret og dybden i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway