Grimstad Adressetidende

Knallsukse­ss for Skral

- ➤ SKRAL 2018 ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

➤ Publikum var i ekstase under første dag av Skral, og storkoste seg på de mange konsertene. Festivalle­delsen er også strålende fornøyd, og mener de nå har funnet formen på hvordan fremtidens festivaler bør vaere.

– Skral er helt fantastisk, og det arrangøren­e får til her ute på Groos, i lille Grimstad, og den festivalen de lager her, bare helt fantastisk.

Dette sier en svaert entusiasti­sk og ikke minst begeistret Rune Nøstvik der han står midt ute blant publikum under en av konsertene på Skralens første dag. For maken til ramme er det lenge siden arrangøren­e av Skral har hatt. Det skyldes jo denne sommeren og vaeret som har vaert. På første dag var det strålende sol fra skyfri himmel, godt og varmt sommervaer, godt og varmt badevann og et område som var fullstappe­t med feststemte og glade festivalde­ltakere.

Rundt 6.500 publikumme­re

Ifølge arrangøren­e, Mikal Vassbotn og Toffen Gunnufsen, var det rundt 6.500 mennesker innenfor festivalom­rådet denne første dagen. Selv om det gikk mye i øl og andre alkoholhol­dige drikker, var det også mange

som kjølte seg ned både ved å drikke vann og ved å ta seg en dukkert i sjøen.

Det var også mange, saerlig jenter, som hadde gjort seg flid før de skulle på Skral med å legge riktig festivalsm­inke. Den besto av glitter og stjerner rundt øynene og på kinnene.

Det var mange festivalde­ltakere som hadde møtt opp tidlig for å rigge seg til på campen og vaere klar, men i det de første konsertene hadde startet gikk det en stri strøm av publikumme­re ut langs Grooseveie­n.

Nådde de store høyder

Og vel inne på festivalom­rådet tok det ikke lang tid før stemningen nådde de store høydene. Det bidro både Kjartan Lauritzen og Jillionair­e godt til. Og etter at de hadde fått publikum i godstemnin­gen, fulgte Portugal the Man opp med skikkelig rock, før rapperen og hip-hopkometen Cezinando virkelig fikk publikum til å ta av.

Og i det skumringen omsider kom, dukket den britiske soul og R & B-artisten Rag’n’Bone Man opp på hovedscene­n. Han fylte avslutning­en på hovedscene­ns første dag med smektende soulrytmer.

Før den eksentrisk­e DJ-en Claptone, som stilte opp i maske og ikke ville bli tatt bilde av så ansiktet kunne avsløres, snurret plater ut i natten ved Groosstran­da.

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ??
FOTO: KJETIL KARLSEN
 ??  ?? KOSTE SEG: Tigest Woldu (t.v.), Thea Torgersen og Nina Grinde Syrstad hadde tatt turen fra Kristiansa­nd for å kose seg på Skral. Det gjorde de også.
KOSTE SEG: Tigest Woldu (t.v.), Thea Torgersen og Nina Grinde Syrstad hadde tatt turen fra Kristiansa­nd for å kose seg på Skral. Det gjorde de også.
 ??  ?? STUDENTFES­T: Julie Ellingsen (t.v.), Joakim Bergtun, Halvor Dahle og Mathias Askildsen er alle UiA-studenter, og feiret avgangen.
STUDENTFES­T: Julie Ellingsen (t.v.), Joakim Bergtun, Halvor Dahle og Mathias Askildsen er alle UiA-studenter, og feiret avgangen.
 ??  ?? ROCK: Portugal the Man røsket liv i publikum med rocken sin. Mange syntes det var deilig å høre litt ordentlig rock igjen.
ROCK: Portugal the Man røsket liv i publikum med rocken sin. Mange syntes det var deilig å høre litt ordentlig rock igjen.
 ??  ?? FESTIVALMO­TE: Stina Larsen (t.v.), Lina Kollstad og Elise Jansen fra Fevik viser årets sminketren­d på festivaler.
FESTIVALMO­TE: Stina Larsen (t.v.), Lina Kollstad og Elise Jansen fra Fevik viser årets sminketren­d på festivaler.
 ??  ?? ENDELIG: Det var tydelig at det var mange som hadde gledet seg til enda en Skral-festival på Groos. Det tok derfor ikke lang tid før publikum var på kroken. Her fra konserten med Kjartan Lauritzen.
ENDELIG: Det var tydelig at det var mange som hadde gledet seg til enda en Skral-festival på Groos. Det tok derfor ikke lang tid før publikum var på kroken. Her fra konserten med Kjartan Lauritzen.
 ??  ??
 ??  ?? HJELPEMIDD­EL: Vibeke J. Hustveit (t.v.) og Guro Øymoen fra Arendal har sin egen variant for å finne hverandre igjen hvis de mister hverandre: løfte palmen høyt opp i lufta.
HJELPEMIDD­EL: Vibeke J. Hustveit (t.v.) og Guro Øymoen fra Arendal har sin egen variant for å finne hverandre igjen hvis de mister hverandre: løfte palmen høyt opp i lufta.
 ??  ?? TOK MED FAMILIE: Rune Nøstvik er så stolt av Skral at han hadde tatt med seg nevøen sin, Aron Nøstvik fra Oslo, på festival.
TOK MED FAMILIE: Rune Nøstvik er så stolt av Skral at han hadde tatt med seg nevøen sin, Aron Nøstvik fra Oslo, på festival.
 ??  ?? POPULAER: Hip-hop-kometen Cezinando er populaer og det var mange som Skral som satte pris på at han kom på årets festival.
POPULAER: Hip-hop-kometen Cezinando er populaer og det var mange som Skral som satte pris på at han kom på årets festival.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway