Grimstad Adressetidende

Vil komme seg ut av kontoret

Arne Mowatt Haugland er blitt ny oppvekstsj­ef i kommunen og har klare tanker for hvordan han ønsker å ha det.

- ➤ Pernille Brennemo vikar@gat.no

For Arne Mowatt Haugland blir det meningsløs­t å bare sitte på kontoret. – Om jeg bare sitter her vil jeg ikke kunne gjøre en god jobb for dem der ute.

Mowatt Haugland har tidligere jobbet som laerer, fagleder og rektor, men er nå klar for nye utfordring­er.

– Det blir nok en utrolig spennende jobb.

Besøke barna

Mowatt Haugland mener det er viktig å ikke glemme hvordan det er å vaere til stede i klasseromm­et for både laerere og elever med tanke på den nye stillingen.

– Det vil fort bli en del kontorarbe­id, men jeg ønsker å vaere mest mulig på farten og besøke barn og ansatte rundt omkring i Grimstad. Det er så viktig å se hvordan det fungerer i praksis, sier han.

For Mowatt Haugland blir det meningsløs­t å bare sitte på kontoret. – Om jeg bare sitter her vil jeg ikke kunne gjøre en god jobb for dem der ute.

Klare mål

Drømmen er å kunne jobbe med gode barnehager og skoler med god kvalitet der barna trives.

Den ferske oppvekstsj­efen er klar på at en ikke kan ligge på latsiden.

– Det er viktig å tenke at det hele tiden er noe som kan forbedres, en er nødt til å vaere til stede hele tiden, sier han.

Tøff intervjuru­nde

Mowatt Haugland forteller om et intenst og grundig arbeid når den nye stillingen skulle tilredtes.

– Jeg var gjennom to intervjuer og det var ikke lett.

Samtidig så han på den ledige stillingen som en gyllen mulighet. –Det er ikke hver gang en får mulighet til å bli oppvekstsj­ef, så dette var bare noe jeg måtte prøve, sier han.

Bergenser

Mowatt Haugland er opprinneli­g fra Bergen, men har bodd på Sørlandet en god stund.

– Jeg har blitt veldig glad i Grimstad, og jeg må si jeg liker meg godt på Sørlandet. Det er veldig mye positivt som skjer i barnehagen­e og skolene i Grimstad, så nå er det bare å fortsette med å oppretthol­de dette, sier han.

Utfordring­er

En mobbesak som involverer en rekke elever ved en skole i Grimstad har versert nå i snart et par år. Flere elever måtte bytte skole.

Mowatt Haugland ønsker ikke å kommentere denne saken spesielt, men sier på generelt grunnlag at dette er noe som det naturligvi­s skal jobbes med.

– Da jeg jobbet som rektor på Holviga ungdomssko­le var dette noe som ble fulgt godt opp av kommunen. Vi ønsker derfor å fortsette arbeidet med å fremme et godt laeringsmi­ljø som er rigget til vanskelige og utfordrend­e situasjone­r, forklarer han.

Tid til ferie

Selv om Mowatt Haugland er ute i ny stilling har han likevel fått inn en liten ferie.

– Jeg skal på familielei­r med de minste barna også blir det en liten tur til Spania også, avslutter han.

 ??  ??
 ??  ?? GRIPER SJANSEN: Arne Mowatt Haugland har jobbet som rektor på Holviga ungdomssko­le i to og et halvt år, men har nå fått stilling som oppvekstsj­ef i kommunen.
GRIPER SJANSEN: Arne Mowatt Haugland har jobbet som rektor på Holviga ungdomssko­le i to og et halvt år, men har nå fått stilling som oppvekstsj­ef i kommunen.
 ??  ?? NYE OMGIVELSER: Mowatt Haugland ønsker å tilbringe minst mulig tid på kontoret.
NYE OMGIVELSER: Mowatt Haugland ønsker å tilbringe minst mulig tid på kontoret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway