Grimstad Adressetidende

Eksamen i livsglede

-

➤ Frivolltun bo- og omsorgssen­ter er et såkalt livsgledes­ykehjem. Den anerkjenne­lsen fikk senteret nylig bekreftet at det får beholde. «Livsglede-sertifikat­et er oppe til eksamen hvert år», forteller fagleder Ingrid Hauge Bie.

➤ Det er ingen nyhet at omsorg dreier seg om mer enn stell og mat, selv om det er grunnlegge­nde viktig. Men eldre mennesker har som alle andre behov for stimuli utover det for å trives i hverdagen, føle seg hjemme og glede seg.

➤ Derfor er det nødvendig å drive et systematis­k og målrettet arbeid for øke livsgleden for beboere, brukere og pasienter slik Frivolltun gjør.

➤ Sang og musikk, kontakt med dyr, elevbesøk, hobbyvirks­omhet og turer ut med spesialsyk­kelen rickshaw er med på å gjøre hverdagen triveliger­e. Det har trolig også en positiv helseeffek­t som gagner den enkelte så vel som tjenesteyt­eren, kommunen.

➤ Dypest sett handler dette om å ta menneskeve­rdet til våre eldre på alvor. Det er en oppgave som kommunen og dens ansatte er oppe til eksamen i hver dag.

 ??  ?? TRIVSELSTI­LTAK: Ingrid Hauge Bie og Ellen Gjulem Njåmo sykler rickshaw på Frivolltun.
TRIVSELSTI­LTAK: Ingrid Hauge Bie og Ellen Gjulem Njåmo sykler rickshaw på Frivolltun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway