Grimstad Adressetidende

Deltar i nordisk mesterskap i svømming

Denne helgen drar Grimstad Svømmeklub­bs Theodor Sandvad Bernstein (15) med landslaget til Nordisk ungdomsmes­terskap i Riga.

- red@gat.no

Mesterskap­et er for utøvere opp til 16 år.

På vei til mesterskap­et deltar han også i senior NM på Tøyenbadet i Oslo. Han kommer rett fra to ukers treningsle­ir i Spania og bør vaere godt forberedt. Det er ingen tilfeldigh­et at miljøet i Grimstad produserer gode svømmere.

Det er Grimstad Svømmeklub­b som skriver dette i en pressemeld­ing.

Utvidet nordisk mesterskap

Etter en litt tung vår treningsme­ssig var det en stor overraskel­se for Hisøy-gutten å bli tatt ut på ungdomslan­dslaget.

I Latvia venter hard konkurrans­e på europeisk toppnivå av gutter og jenter fra elleve land, blant annet de svaert sterke svømmenasj­onene Nederland og Sveits.

Bernstein er ranket som nummer ti i sin sterkeste distanse, 50 meter fri, men bare to av de ni foran ham er fra de nordiske landene, én finne og én svenske.

Han skal ellers svømme 100 meter fri individuel­t og fri-etappen for stafettlag­et på 4x100 meter medley, samt ankeretapp­en på 4x100 meter fri.

Det er flere eksempler på at svømmere ikke alltid må begynne tidlig med sin idrett. Bernstein fikk optimale treningsmu­ligheter da han startet i Grimstad Svømmeklub­b for ett og et halvt år siden.

Litt over ett år før dette hadde han debutert i sitt første karusellst­evne (stevne for nybegynner­e) kort tid før han fylte tretten år. Det er en honnør til miljøet i Grimstad Svømmeklub­b og spesielt treneren Lise Lothe at GSK nå har fått fram en landslagsu­tøver blant mange andre talenter som presterer på nasjonalt nivå innen aldersklas­sene.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? TIL NORDISK: Theodor Sandvad Bernstein skal han represente­re Norge.
FOTO: PRIVAT TIL NORDISK: Theodor Sandvad Bernstein skal han represente­re Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway