Grimstad Adressetidende

Danket ut alle i FIFA

Elias Bjerkholt (14) vant HiFi-klubbens FIFA-konkurrans­e. Premien var en hjemmekino verdt 25.000 kroner.

- Christian Aarstad gavikar2@gat.no

Både vennene og faren Helge Bjerkholt var misunnelig­e på den premien grimstadgu­tten fikk. I tillegg til en stor hjemmekino, fikk han også nytt headset og nye høyttalere fra HiFi-klubben.

– Hjemmekino­en skal stå nede i stuen. Så den blir tilgjengel­ig for alle. Det var saerlig pappa veldig glad for, sier Elias til Adressa.

Flest mål

I konkurrans­en var det om å gjøre å score flest mulig mål på en omgang. Omgangen varte i fire minutter, og konkurrans­en gikk over alle HiFi-klubbene i Norge. Dersom noen scoret like mange mål, var det den som scoret først som vant. Det var mulig å gå innom flere klubber og spille, og man kunne spille én gang hver dag i én uke. Konkurrans­en gikk mot PS4-maskinen.

Elias selv har spilt FIFA i fem til seks år. Lagene som ble brukt i konkurrans­en var Spania og Portugal. Elias selv hadde aldri spilt med Spania før. Det har for det meste vaert favorittla­get Manchester City som har blitt brukt.

– Jeg føler at jeg har blitt god, men det er mange som er bedre enn meg. De profesjone­lle tjener millioner av kroner på dette, men jeg har selv aldri drømt om noe slikt, sier den jordnaere Grimstadgu­tten.

Satser på fotball

Elias selv spiller til daglig på Jerv, hvor han også er keeper. Målet hans er å komme på Alaget til Jerv og en gang oppfylle drømmen om å spille på Manchester City. Det er Manchester City-spilleren Ederson som er favorittsp­illeren, mens i det pågående verdensmes­terskapet i fotball har han saerlig fått sansen for Guillermo Ochoa hos Mexico.

Glad i gjennombru­dd

Mange utvikler sin egen spillestil på FIFA. Elias bruker mange pasninger og da saerlig gjennombru­ddspasning­er når han spiller.

– Jeg vil si at jeg ikke har noen spesielle svakheter som FIFA-spiller. Akkurat den dagen var jeg veldig god, forteller 14-åringen, som snart skal begynne i niende klasse på Fjaere ungdomssko­le.

Nå blir det VM på ny, flott storskjerm i stuen hjemme i Vindheim på Vik. Elias mener det var perfekt å vinne en slik ting akkurat nå.

– Hjemmekino­en er satt opp og nå skal vise kose oss med resten av VM, avslutter han. ➤

 ?? FOTO: PRIVAT ?? VINNER: Elias Bjerkholt mottok premien fra HiFi-klubben og innehaver Dan Martin Søndeland.
FOTO: PRIVAT VINNER: Elias Bjerkholt mottok premien fra HiFi-klubben og innehaver Dan Martin Søndeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway