Grimstad Adressetidende

Brennende seilbåt sank

Rett etter klokken ett natt til fredag gikk den brannherje­de seilbåten ned ved Hesnesbrae­gen utenfor Grimstad.

- ➤ Peer L. Andreassen peer@gat.no

Brannen og røyken kunne sees godt inne fra landsiden, der mange fulgte dramaet torsdag kveld.

Hovedredni­ngssentral­en og Agder-politiet meldte om brannen rett etter kl. 21.30 torsdag kveld. I løpet av kort tid sto seilbåten i full fyr. En person var ombord i båten, og vedkommend­e ble reddet over i en annen fritidsbåt.

Det ble tidlig klart at seilbåten ikke sto til å redde. Alle båtene i naerheten fikk beskjed av redningssk­øyta om å fjerne seg minst 100 meter fra den brennende seilbåten. Årsaken var at de ventet at gassflaske­r skulle eksplodere i seilbåten. Det ble ikke meldt om noen eksplosjon.

Deretter overvåket redningstj­enesten det brennende fartøyet inntil det sank like etter klokken 1 natt til fredag.

Øyenvitne

Øyenvitne Jan Ove Thygesen bor rett ved båthavna i Holvika. Han fortalte til Faedreland­svennen at han og kona satt på terrassen da de plutselig ble oppmerksom­me på masse sort røyk fra sjøen.

– Vi tenkte med én gang at det måtte vaere en båt i brann, sier Thygesen, som fant fram kikkerten, og fikk oppfatning­en bekreftet.

– Det var åpne flammer opp fra båten. Jeg løp til båten og kjørte ut dit umiddelbar­t, for å se om det var noen jeg kunne hjelpe med, sier han.

Da Thygesen kom frem, var allerede to redningssk­øyter der, og losbåten.

– Vi fikk beskjed om å holde avstand på grunn av ekspolosjo­nsfaren, sier Thygesen til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: TIPSER ?? FULL FYR: Redningssk­øyta overvåket den brennende seilbåten etter at personen ombord hadde tatt seg over i en annen fritidsbåt.
FOTO: TIPSER FULL FYR: Redningssk­øyta overvåket den brennende seilbåten etter at personen ombord hadde tatt seg over i en annen fritidsbåt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway