Grimstad Adressetidende

To etappeseie­re til Oskar

Etter offensiv og aktiv sykling ble Oskar Myrestøl Johansson belønnet med to etappeseie­re i sykkelritt­et U6 Cycle Tour i forrige uke.

- Guttorm Fevang Grimstad Sykleklubb

U6 Cycle Tour er et seks dagers sykkelritt som ble arrangert for 41. gang i Tidaholm i Sverige. Rittet samler over 800 syklister fra en rekke nasjoner. Grimstad Sykleklubb var represente­rt med 5 syklister, hvorav de eldste syklet på regionslag.

Oskar vant prologen på en overbevise­nde måte. Det var fem danske ryttere som befant seg øverst på resultatli­sten før han kom i mål 3 sekunder før den beste dansken. Oskar kunne dermed starte neste etappe i gul ledertrøye. Sindre Hansen syklet også godt på denne tempoen, og kjørte inn til en 11. plass i 13–14 års klassen.

På de neste dagene var det flere forskjelli­ge etapper hvor også de andre rytterne fra Grimstad, Anders Rustekaas Fevang, Jonatan Fevik og Julie Bjerga, fikk vist seg frem på en god måte. Sindre imponerte stort med å bli nummer 4 på den siste fellesstar­ten. Det er den etappen han er mest fornøyd med. Han sier at det er gøy å delta i et så stort ritt og å få konkurrert med syklister fra så mange forskjelli­ge nasjoner

Den siste etappen var tempo – rytterne sykler en og en. Oskar viste igjen at han er den sterkeste rytteren i sin klassen og vant. Han syklet de 14 kilometern­e med en gjennomsni­ttsfart på 43.1 kilometer i timen. Oskar og Sindre endte opp med å bli nummer 7 sammenlagt i hver sin klasse.

Oskar er strålende fornøyd etter å ha vunnet de to tempoetapp­ene. Han forteller at det viser at den knallharde treningen han har lagt ned det siste året har forbedret kapasitete­n mye. Oskar sier videre at det danske laget imponerte med ekstrem hard kjøring og godt samarbeid.

– De stoppet effektivt mine angrep og forsøk på posisjoner­ing før spurtene. Det smakte derfor ekstra godt med seier på den siste etappen. En etappe hvor det bare var min kamp mot klokka, og ingen dansker som forstyrret. Jeg fikk god hjelp fra pappa som satt og heiet i følgebilen.

 ??  ?? TIL TOPPS: Oskar Myrestøl Johansson (midten) vant to etappeseir­e.
TIL TOPPS: Oskar Myrestøl Johansson (midten) vant to etappeseir­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway