Grimstad Adressetidende

Jerv-profil kan bli solgt

Torbjørn Udjus (25) ble nummer fem i finalen på favoritten 50 meter fri på sterke (23,86) under langbane NM i Tøyenbadet søndag.

- ➤ Rune Helle red@gat.no

I forsøket klarte han 24,22. Torbjørn har 23,44 som personlig rekord. I fjor ble han nummer syv under tilsvarend­e finale i Pirbadet.

– Dette var er verdig avslutning på et mesterskap som ikke gikk min vei før i dag, sa han etter søndagens finale.

Dette er tangering av Torbjørn sin beste NM-plassering individuel­t noen gang.

Sterk innspurt

– Sett på bakgrunn av hva jeg presterte de første dagene var dette veldig bra, oppsummere­r han.

Niksja Stojkovski vant. Han er kroat som nå er blitt norsk statsborge­r. Bronsen gikk til Piotr Ludwiczak fra Polen på 23,48. Torbjørn var tredje beste norske.

– Det er det stykke frem til medaljene. Jeg er ikke på det nivået i dag, sier Torbjørn, som presiserer at søndagens finale gir ham motivasjon for å satse videre. Han understrek­er igjen at dette var skikkelig gøy.

– Tøyenbadet er tungssvømt. Startpalle­ne er så dårlige at vi taper et par tideler bare her. Store deler av bassenget er også veldig grunt, presiserer Torbjørn. Han mener det ikke blir helt rettferdig å sammenlign­e med tidligere perser.

Etter en laber start var 50 fri et stort steg i riktig retning for Torbjørn.

– Jeg er skuffet over at jeg ikke presterte bedre de første dagene her i Tøyenbadet. Avslutning­en gjør imidlertid at jeg fikk mye av motivasjon­en tilbake. Nå skal jeg bruke ukene som kommer til å oppsummere sesongen. Om det blir et år til vet jeg rett og slett ikke, sier Torbjørn som i sine beste stunder er blant våre aller beste frisprinte­re. Finalen søndag viser at fremdeles er å regne med.

Torbjørn innledet NM med 14. plass på 50 bryst og 100 fri.

– Skuffende tider, og under middels plassering­er, oppsummere­r han.

Mange gull

Torbjørn har åtte stafettgul­l med Lambertset­er. Han har også stafettmed­aljer med sin nye klubb OI. Femteplass på 50 fri er hans beste NM-plassering individuel­t.

– I helgen var jeg ikke engang med på våre førstelag, beklager Torbjørn. Som lagsvømmer gjør han det bedre i kortbane der det også er 50 meters stafetter.

Etter at Torbjørn flyttet til Oslo for en del år tilbake har han jobbet bare 70 prosent.

– Jeg har ikke jobbet fullt fordi det ikke har latt seg kombinere med toppidrett. Om jeg velger den løsningen fra høsten vil bare tiden vise, avslutter han. Grimstadje­ntene Nora Naessen (19) og Juni H. Iversen (17) svømte begge på Team Sør-laget som ble nummer tre på 4 x 200 meter stafett lørdag. De to Grimstad-jentene som svømmer for KSA lykkes ikke individuel­t. Nora har vaert syk, og hun har nesten ikke trent denne våren. Juni gjorde en bra 50 bryst der hun ble nummer 12.

 ?? FOTO: VESTPRESS ?? STERK INNSATS: Torbjørn Udjus har hatt en tung start på NM. På favoritten 50 fri søndag våknet han til live med en sterk femteplass.
FOTO: VESTPRESS STERK INNSATS: Torbjørn Udjus har hatt en tung start på NM. På favoritten 50 fri søndag våknet han til live med en sterk femteplass.
 ?? FOTO: VESTPRESS ?? STAFETT: Nora Naessen traff ikke individuel­t denne helgen. Det ble imidlertid bronse på stafett for Grimstadje­nta.
FOTO: VESTPRESS STAFETT: Nora Naessen traff ikke individuel­t denne helgen. Det ble imidlertid bronse på stafett for Grimstadje­nta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway