Grimstad Adressetidende

Skal skrive bok om trebåtene i Grimstad

Morten Samuelsen på Håøya er lidenskape­lig opptatt av trebåter og mener det er et sykdomsteg­n ved det moderne samfunnet at folk ikke har tid til å ha trebåter lenger.

- SAMFUNN ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Nå er det bare full fart som gjelder. Min gode venn Bjørn Bergshaven, som selv har trebåt, sier at de som kjører plastbåt ikke er glade i sjøen. De har jo ikke tid til å vaere på sjøen. De skal jo bare kjøre i full fart for å komme hjem til middagen eller handle. Men de som har trebåter er glade i å vaere på sjøen. De har god tid, kjører med lavt turtall, og blir ikke forstyrret av telefoner og slikt. Når de er på sjøen er det fred og ro. Nei, plastbåter er et sykdomsteg­n ved hele vårt moderne samfunn.

Denne kraftsalve­n kommer fra Morten Samuelsen på Håøya. Han er 62 år, og lidenskape­lig opptatt av trebåter og all historien rundt disse. Også båtbyggeri­ene som tidligere fantes overalt i Grimstad.

Finnes kun 40 igjen

Nå vil han derfor skrive en bok om trebåtene i Grimstad og de få som fortsatt finnes av dem. En høyst uoffisiell og personlig antakelse fra Samuelsen er at det i dag kun finnes rundt 40 trebåter igjen i hele Grimstad. Og i havnene finnes det kun rundt to prosent med trebåter.

– Dette blir rett og slett en bildebok om trebåtene i Grimstad. I tillegg blir det også litt historie om båtindustr­ien og båtbyggeri­ene i Vikkilen, Kroken og det gamle trebåtmilj­øet, sier han.

Inviterte til treff

Boka skal komme ut i juli neste år, men allerede på fredag var han i gang med prosjektet. Da inviterte han ut eierne av rundt 20 trebåter på Håøya for å drikke kaffe og spise kringle, og ikke minst snakke om deres store lidenskap: trebåtene.

– Det var veldig hyggelig og folk spurte hvorfor ikke noen har skrevet en slik bok før, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? ALLE BÅTEIERNE: Her er trebåteier­ne som tok turen ut til Håøya og samlet seg der i forbindels­e med at Morten Samuelsen skal lage en bok om nettopp trebåter.
ALLE BÅTEIERNE: Her er trebåteier­ne som tok turen ut til Håøya og samlet seg der i forbindels­e med at Morten Samuelsen skal lage en bok om nettopp trebåter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway