Grimstad Adressetidende

Blir noen dager til

«Happy sky» rager fremdeles i Vikkilen, men drar snart.

- ➤ Gro Austenå Berg gro@gat.no

Kranskipet «Happy Sky» fra selskapet Big Lift har ligget til kai ved Nymo siden torsdag 5. juli. Egentlig skulle det dra videre tirsdag, men avreisen er forskjøvet.

Avhenger av lasteprose­ssen

– Hvordan ligger det an med modulene på Nymo?

– Forberedel­sene tar litt mer tid, så vi har vel tenkt 22. eller 23. juli, sier ferierende administre­rende direktør Øyvind Riiber Boye hos Nymo AS. Han forklarer at det var potensielt at den kunne flyttes på tirsdag, men at det tar mer tid med forberedel­sene til lastingen enn antatt.

– Det er en ganske stor last og mye synlig dekklast når den går, sier han videre.

Det er snakk om en veldig høye modul som skal med.

– Det er tre delmoduler som er sammenstil­t. Det er seks store enheter pluss en del utstyr og en del konteinere med utstyr, forteller Boye.

Han legger til at skipet går når alt er klart, og at det avhenger av lasteprose­ssen og hvordan det går med den.

– Hvor skal skipet når det drar fra Grimstad?

– Det skal til et verksted borte i Texas ved Mexicogolf­en som bygger dekket som disse modulene skal stå på. Når dekket er ferdig, skal alt transporte­res til Brasil, svarer han, og forklarer at det ikke skjer før neste høst.

Bedre tider

Torsdag 5. juli var det mange som så det spektakula­ere synet da kranfartøy­et kom inn Vikkilen. Direktøren fortalte da til Adressa at Nymo nå merker at aktivitete­n og etterspørs­elen om å levere arbeid øker igjen.

– Investerin­gene er på vei opp på norsk sokkel, totalt sett. For offshoreve­rftene, som Nymo er en del av, er det en oppgang. Nå må det samtidig sies at vi var veldig heldige med å få Johan Sverdrup-prosjektet i bølgedalen fra 2014 til 2017. Det førte til at vi hadde den største aktivitete­n vi noen gang har hatt på denne tiden i fjor sommer, fortalte han.

 ??  ??
 ??  ?? STOR LAST: Det er sterke krefter i sving når «Happy sky» skal frakte moduler. Fritidsbåt­en gir et bilde på hvor stort frakteskip­et er.
STOR LAST: Det er sterke krefter i sving når «Happy sky» skal frakte moduler. Fritidsbåt­en gir et bilde på hvor stort frakteskip­et er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway