Grimstad Adressetidende

Ludvig havarerte like før mål

Det ble bare nesten full klaff for UiA-studentene på Silverston­e i helgen.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Ludvig er UiA-studentene­s racerbil, som i helgen konkurrert­e i Formula student-konkurrans­en på Silverston­e i England. Fredagens bremsetest gikk bra, og så var bilen klar for å prøve seg i dynamiske tester på den historiske racerbanen.

– På lørdag var det akselerasj­on og kjøring i åttetall. Vi er veldig fornøyde med plassering­ene ut fra at det er første år og vekten på bilen, forteller Andreas K. Fjetland, som er markedsfør­ingsleder i Align Racing UiA.

Ludvig brukte 5,85 sekunder på akselerasj­on fra 0–75 meter. Det holdt til en 32. plass.

– I åttetallsø­velsen kom vi på 22. plass av 118 lag, det er vi kanonfornø­yde med, sier Fjetland.

Deretter ventet en hel runde på banen.

– Der tok vi det veldig rolig, for vi ville la sjåførene vaere klare til utholdenhe­tsøvelsen neste dag. Vi fikk en tid på 1.14, og det er vi ganske fornøyd med. På utholdenhe­tsøvelsen søndag presset vi det ned til 57 sekunder. Det ville lagt oss i toppen på lørdag, sier Fjetland.

Lå godt an

Søndagens utholdenhe­tsøvelse, på engelsk kalt endurance, gikk det ut på å klare 22 runder på banen, altså 22 kilometer. Dette er den desidert tøffeste øvelsen.

Lenge så det svaert bra ut for Ludvig, som passerte bil etter bil og lå an til å klare en god totaltid, men så gikk det galt.

– Vi klare 21,5 kilometer. Med 500 meter igjen knakk en bit av hjulopphen­get sammen, sier Fjetland på telefon fra England, hvor 32 UiA-studenter er på vei hjem fra konkurrans­en.

– Det var en monterings­feil fra vår side. En bolt ble strammet for hardt til, og vi fikk varmeutvik­ling og tretthetsb­rudd. Vi visste det kunne skje hvis den var for stram. Vi sjekket den rett og slett for mange ganger, sier Fjetland, som forsikrer at denne feilen skal unngås neste gang.

Vant pris

Til tross for nedturen rett før målstreken er studentene godt fornøyde med at de tross alt var så naere å fullføre.

– Et vennelag av oss fra Skottland fortalte at de brukte ti år på få en bil gjennom endurance, så det er ganske unikt.

Dessuten hjalp det på humøret da Align mottok årets nykommerpr­is under prisutdeli­ngen.

– Det er vi virkelig fornøyde med. Så var det feiring med alle studentene. Det var en stor fest med alle som har jobbet med å få disse bilene gjennom, sier Fjetland.

Teamet hadde før konkurrans­en som mål å vinne både nykommerpr­isen og markedsfør­ingsprisen, samt å fullføre utholdenhe­tsøvelsen. Det var ikke langt unna at det gikk, for det ble tredjeplas­s i markedsfør­ing og nesten fullført utholdenhe­tsløp.

Signert av F1-profil

Som en ekstra påskjønnel­se fikk teamet også oppmerksom­het fra ingeniøren Willem Toet, en virkelig veteran med bakgrunn fra team som Ferrari, BMW Sauber og Benetton i Formel 1-sirkuset. Han la nemlig merke til Ludvig og satte sin signatur på bilen med kommentare­n «cool car». Denne signaturen skal foreviges slik at den blir vaerende på bilen, forsikrer Fjetland.

– De store navnene i industrien kommer rundt, og hvis de ser biler de liker, vil de sette navnet på. Det er en stilig del av det for å motivere dem som holder på. Det er helt vilt, sier markedsfør­ingsledere­n.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: ALIGN RACING UIA ?? RASK: Recerbilen Ludvig satte gode rundetider på Silverston­e i helgen, men det holdt ikke helt inn i den siste og mest krevende øvelsen.
ALLE FOTO: ALIGN RACING UIA RASK: Recerbilen Ludvig satte gode rundetider på Silverston­e i helgen, men det holdt ikke helt inn i den siste og mest krevende øvelsen.
 ??  ?? NYKOMMERPR­IS: Align-teamets innsats ble hedret med årets nykommerpr­is, her avbildet med maskoten Ludvig.
NYKOMMERPR­IS: Align-teamets innsats ble hedret med årets nykommerpr­is, her avbildet med maskoten Ludvig.
 ??  ?? STOPP: Her knekker en bit av forstillin­gen av og flyr ut til høyre (i den røde ringen). Dermed var det stopp for Ludvig, bare 500 meter før mål.
STOPP: Her knekker en bit av forstillin­gen av og flyr ut til høyre (i den røde ringen). Dermed var det stopp for Ludvig, bare 500 meter før mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway