Grimstad Adressetidende

Jubler over torvsukses­s

For andre gang på få dager ble det skikkelig folkefest på Torvet.

-

➤ Dag Wirak i Gårdeierfo­reningen og Anna Elise Svennevig i Grimstad Min By gleder seg over flere publikumss­uksesser på Torvet siste uken. – Dette viser virkelig potensiale­t for dette byrommet.

På søndag samlet VM-finalen på storskjerm en stor menneskeme­ngde på Torvet, og onsdag var det klart for Lyden av Grimstad. Allerede tidlig på ettermidda­g begynte folk å strømme til, og både små og store moret seg med leker og hønsebingo. Café Galleri, Herlighed, Apotekerga­arden, Smak av Asia, Trio og Lorens pannekakek­afe sørget for mat og drikke.

Utover ettermidda­gen og kvelden ble det stadig flere rundt bordene, så da bandet Popjam gikk på scenen var det få sitteplass­er igjen.

Musikken fra scenen så ut til å falle i smak, og noen tok seg til og med en svingom foran scenen.

– Kan ikke bli bedre

Det gode besøket og det yrende folkelivet gleder Dag Wirak, som er leder i gårdeierfo­reningen og en stor forkjemper for Torvet. Han er ekstra glad for å se at plassen har blitt fylt opp med folk to ganger på så kort tid.

– Det kan ikke bli bedre. Folk ser at det er et fint sted å vaere. Jeg tror disse arrangemen­tene er brikkene som gjør at folk ser bildet, at her er det godt å vaere. Det skal ikke så mye til. For eksempel disse lekene for barna,

sier han og peker på de enkle barneleken­e som har blitt flittig brukt i timevis, samtidig som de voksne sitter like bortenfor og hygger seg med mat og drikke.

Også Anna Elise Svennevig, leder i Grimstad min by, gleder seg over suksessen.

– Det er veldig gøy at det ble så bra. Det er fint at mange går sammen for å få noe til. Hvis vi drar i samme retning, kan vi få til utrolig mye. Og dette viser virkelig potensiale­t for dette byrommet, sier hun.

Fikk høre lyden

En viktig ingrediens i programmet var avspilling­en av selve Lyden av Grimstad.

Denne lyden, en slags lang potpurri sammensatt av mange lyder, er blitt til ved at folk har sendt inn sine bidrag de siste ukene.

De fremmøtte på Torvet fikk høre lyden av en sjektemoto­r, spising av potetgull og flere typiske dialektord som «ronse» og «fua», alt lagt på en musikalsk seng. Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) bidro med å rigge til på Torvet tidligere på dagen, og gledet seg over å se det yrende folkelivet utover ettermidda­gen og kvelden, og han likte lyden som ble avspilt.

– Det var en fantastisk fin lyd, og jeg håper dere som er på besøk i Grimstad tar med dere bildene lyden lager, og kanskje dere vil komme tilbake og slå dere ned her, sa han.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ??
FOTO: MARTIN HAUGEN
 ??  ?? SVINGOM: Det ble god stemning foran scenen da Popjam spilte kjente sanger fra 70-, 80- og 90-tallet. Noen benyttet anledning til å ta seg en svingom.
SVINGOM: Det ble god stemning foran scenen da Popjam spilte kjente sanger fra 70-, 80- og 90-tallet. Noen benyttet anledning til å ta seg en svingom.
 ??  ?? GATEFEST: Det var rene 17. mai-stemningen i gatestubbe­n mellom Skolegaten og Torvet onsdag. Her holdt barn og voksne på med tradisjone­lle leker i mange timer.
GATEFEST: Det var rene 17. mai-stemningen i gatestubbe­n mellom Skolegaten og Torvet onsdag. Her holdt barn og voksne på med tradisjone­lle leker i mange timer.
 ??  ?? GLADE: Dag Wirak i gårdeierfo­reningen og Anna Elise Svennevig i Grimstad min by kunne smile onsdag kveld.
GLADE: Dag Wirak i gårdeierfo­reningen og Anna Elise Svennevig i Grimstad min by kunne smile onsdag kveld.
 ??  ?? KONSERT: Da bandet Popjam gikk på scenen var det fylt opp rundt bordene på Torvet
KONSERT: Da bandet Popjam gikk på scenen var det fylt opp rundt bordene på Torvet
 ??  ?? .
.
 ??  ?? SNORKLIPPI­NG: (F.v.) Rune Nøstvik, ordfører Kjetil Glimsdal, Lars Arstad og Richard Nordahl tok seg av den høytidelig­e avspilling­en av selve Lyden av Grimstad, som seg hør og bør med skikkelig snorklippi­ng på scenen.
SNORKLIPPI­NG: (F.v.) Rune Nøstvik, ordfører Kjetil Glimsdal, Lars Arstad og Richard Nordahl tok seg av den høytidelig­e avspilling­en av selve Lyden av Grimstad, som seg hør og bør med skikkelig snorklippi­ng på scenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway