Grimstad Adressetidende

– Skjaergård­en trekker Reiselivsk­onsulent Ulrike Schenk er travelt opptatt med å sende folk ut i skjaergård­en for tiden.

- TURISTKONT­ORET Gro Austenå Berg gro@gat.no

– Hvordan opplever du sommeren i nye lokaler?

– Det er friskt og vakkert når man kommer inn og lettere å arbeide. Det er mange ting som er lettere tilgjengel­ig og bedre tilrettela­gt fordi det ble planlagt som et turistkont­or. Selv om vi har fått mindre plass, er vi enda bedre på de tingene vi har. Vi kan presentere Grimstad enda sterkere. Jeg synes vi ligger fint tilgjengel­ig og passer fint inn i miljøet til biblioteke­t. Vi er ikke så mange som jobber her, og de er heller ikke mange på biblioteke­t, da er det koselig at vi kan treffes til lunsj.

– Hva er det mest stilte spørsmålet på turistkont­oret?

– I øyeblikket er det båtturer, enten det er å leie en båt eller båtturer med Badebåden og Solrik. Folk skal ut i skjaergård­en.

– Hvilken strand sender dere turistene til?

– I guiden har vi et kart helt bakerst med en oversikt over kanskje de fineste strendene i Grimstad. Hvis vi anbefaler noe, er det Storesand som nevnes som nummer én. Det kommer an på om de skal ha med barn og langt fra sentrum. Groos anbefaler vi også. Hvis det skal kombineres med en sykkeltur, er det gjerne Marivold vi anbefaler.

– Hva mener du er et «must» å oppleve når en besøker Grimstad?

– Nå når vi snakker sommer, er det skjaergård­en. Jeg var i skjaergård­en i Lillesand for to dager siden, men det er noe helt annet i Grimstad. Her er det mer svaberg, og du kommer deg fortere ut på sjøen. Vi har de fantastisk­e muligheten­e til å legge til på nesten alle holmene.

– Hva liker du best å gjøre om sommeren?

– Det er en båttur med fiskestang, barn og hele familien ut i skjaergård­en. Vi får en del besøk fra Tyskland om sommeren, og det er stas å ta dem med ut. De har nesten ikke ord når vi sitter på en holme med reker og hvitvin. Da går det nesten ikke an å oppleve noe bedre enn det.

– Hva bare må du ha om morgenen?

– Jeg må faktisk ha en papiravis, en koppkaffe og en omelett. Jeg må ha ordentlig frokost, ellers fungerer jeg ikke i det hele tatt.

– Hva drømmer du om?

– Jeg drømmer om en hytte på fjellet.

– Hvem ser du opp til?

– Jeg ser ganske mye sport på tv, så det må vaere Marit Bjørgen.

– Hva provoserer deg?

– Folk som er negative til alt mulig. – Hva brenner du for?

– For friluftsli­v og å motivere folk til å komme seg ut. Der ser jeg at Grimstad har mye å by på og mye potensial. Det er mange fine måter å komme seg ut i naturen.

– Hvis du har en dårlig dag, hva gjør du for å bli glad igjen?

– Jeg går kanskje ut og tar meg en tur.

– Hva betyr Grimstad for deg?

– Det er hjemmet mitt. Jeg er fra Tyskland og har vaert nesten 12 år i Norge, seks år her. Jeg føler meg hjemme her rett og slett, det er ikke Tyskland lenger. Når du bor her, er det ikke bare et feriested. Jeg synes det er koselig om vinteren også når det er rolig og stille og man bare møter folk man kjenner. Begge deler har sin sjarm.

– Tror du det er mer mellom himmel og jord? Og i tilfelle hva?

– Jeg tror det er noe mer, men jeg vet ikke hva. – Hva leser du helst?

– Det er egentlig allslags romaner. Nå om sommeren med småbarn hjemme, er det nesten bare aviser.

– Hva synes du det er viktigst at barn laerer i dag?

– At man ikke trenger mye for å vaere glad i livet. Det er også det friluftsli­vet gir. En trenger ikke internett en gang, og at en kan få en mye finere tid sammen med familie og venner uten altfor mye sosiale medier. Det setter jeg stor pris på, og jeg laerer barna å vaere ute på tur.

– Hva lytter du til?

– Hvis jeg lytter til musikk, er det jazz.

– Hvor drar du helst på ferie?

– Det er i Norge. Da er det fjellturer. Resten har jeg foran døra.

– Hva er det du ikke kan som du skulle ønske du kunne, og hvorfor?

– Kanskje spille piano. Hvis jeg kunne hatt et fint piano i stua og spilt om kvelden.

 ??  ?? UTLEIE: Ulrike Schenk og de andre på turistkont­oret leier ut både båter og sykler i sommer. Mange vil ut i skjaergård­en.
UTLEIE: Ulrike Schenk og de andre på turistkont­oret leier ut både båter og sykler i sommer. Mange vil ut i skjaergård­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway