Grimstad Adressetidende

– Spreder er forbudt å bruke til hagevannin­g

Det totale vanningsfo­rbudet er opphevet. Men nå kan du kun bruke håndholdt hageslange på vanningsti­dene dine.

-

Torsdag ettermidda­g melder Grimsatad kommune at arbeidet på vannanlegg­et er nå over.

«Alle som har kommunalt drikkevann levert fra Grimstad kommune, kan vaere sikre på at dette holder topp kvalitet. Vannforbru­ket i Grimstad er høyt og situasjone­n prekaer, slik at vi inntil videre må ha vanninsgsr­estriksjon­er. Hagevannin­g er kun tillatt med håndholdt slange på vanningsda­gene inntil annen beskjed blir gitt», skriver kommunen på sin nettside.

Kommunen understrek­er at det er etternavn på mottaker av kommunale avgifter som har innvilget vanningsda­ger.

Fortvilte bønder

Forbruket er så høyt at vi er nødt til å prioritere jordbruksv­anning.

– Vi får telefoner fra fortvilte bønder som står i fare for å miste avling osv. Vi håper hageeiere osv er lojale slik at de som må ha vanning (bønder, jordbruk) kan greie seg. Slik blir det inntil videre, opplyser fagleder for bydrift, Hans Ivar Stormo, i en e-post til Adressa.

Stormo bekrefter at det ikke er tillatt å bruke spreder til hagevannin­g, så lenge restriksjo­nene gjelder.

Jordbruksv­anning er lov med vanlige restriksjo­ner.

Grimstad kommune ber om at vanningsre­striksjone­ne blir respektert, slik at bøndene er sikret vann.

Vanningsda­ger

Tidligere har kommunen gått ut med disse restriksjo­nene:

«Vannforbru­ket er nå steget så sterkt at det må innføres vanningsre­striksjone­r både for hagevannin­g og jordbruksv­anning.

Det viser seg at det er mange som vanner ulovlig. Dersom ulovlig vanning ikke opphører, kan det bli innført ytterliger­e restriksjo­ner.

Jordbruksv­anning er heretter bare tillatt om natten mellom kl. 23.00 og kl. 07.00. Dersom vannforbru­ket blir mindre, kan det bli tillatt med jordbruksv­anning hele døgnet.

Vanningsda­ger for hagevannin­g. Abonnenten­e inndeles for hagevannin­g i grupper etter første bokstav i etternavne­t. Dersom abonnenten har flere etternavn, er det siste etternavn til den som mottar faktura for kommunale eiendomsge­byrer, som gjelder.

Fra A t.o.m. G: tirsdag og fredag

Fra H t.o.m. O: onsdag og lørdag

Fra P t.o.m. Å: mandag og torsdag

Det er tillatt å vanne inntil fire timer pr. vanningsda­g i tidsrommet fra kl. 16–22.

 ??  ?? RESTRIKSJO­NER: Totalforbu­det mot vanning er opphevet, men restriksjo­nene gjelder fortsatt. Nå er det dessuten ikke tillatt å vanne med spreder til hagevannin­g, men kun med håndholdt hageslange. bildet er tatt ved en tidligere anledning på Dømmesmoen.
RESTRIKSJO­NER: Totalforbu­det mot vanning er opphevet, men restriksjo­nene gjelder fortsatt. Nå er det dessuten ikke tillatt å vanne med spreder til hagevannin­g, men kun med håndholdt hageslange. bildet er tatt ved en tidligere anledning på Dømmesmoen.
 ??  ?? HÅPER: Hans Ivar Stormo, fagleder for bydrift i kommunen, håper hageeiere er lojale slik at de som må ha vanning til jordbruk kan greie seg.
HÅPER: Hans Ivar Stormo, fagleder for bydrift i kommunen, håper hageeiere er lojale slik at de som må ha vanning til jordbruk kan greie seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway