Grimstad Adressetidende

Vil jobbe med spillet i tre år

Evodapt entertainm­ent har ikke gitt opp planen om å lansere det ambisiøse spillet «A kingdom divided».

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa skrev om selskapet i mars. Evodapt Entertainm­ent har som må å utvikle et spill helt fra bunnen av, tjene penger på det og så bli et fullverdig underholdn­ingsselska­p.

Studentene bak selskapet har nå brukt flere hundre timer på tidlig fase av utvikling, og kunne tidligere i sommer invitere til en første kikk på hva spillet kan tilby, en såkalt alpha launch. Dette skjedde på Apotekerga­arden.

Evodapts grunnlegge­r Kjetil Nyjordet kunne da fortelle litt mer om hva spillet vil gå ut på.

– Det handler om å bygge et samfunn fra bunnen av, og så kjempe mot andre som gjør det samme. Det er litt som Age of Empires, men i førstepers­on, sa han.

«A kingdom divided» vil inneholde både byplanlegg­ing, kamp og rollespill­elementer. Man spiller som en konge, og da gjelder det å tenke strategisk, forklarte Nyjordet.

Grundig research

Spillet foregår med middelalde­ren som bakteppe, og spillskape­rne har ikke tatt lett på detaljene. For eksempel skal husene man bygger i spillet stemme med hvordan hus ble bygget i denne perioden.

– Vi har brukt mye tid til research om middelalde­ren. Spillet skal appellere til folk som liker at det er autentisk og realistisk.

Etter å ha kommet ordentlig i gang med arbeidet, forstod studentene raskt at det ville bli mer omfattende enn de hadde sett for seg å gjøre spillet ferdig. Nyjordet forteller om en laererik prosess så langt.

– De fleste i prosjektet har nok en litt endret innstillin­g. Det er en holdningse­ndring som har skjedd. Vi vet hva vi må bli bedre på, sa han.

For eksempel krever det sitt å organisere de naermere 20 personene som foreløpig jobber med spillet.

– Det er ikke lett å lede og organisere et så stort team, erkjente Nyjordet.

– Det er også blitt mer komplisert enn jeg hadde trodd. Jeg har mer forståelse for andre fagområder nå, sa han med et smil.

Til tross for erkjennels­en av at det er komplisert å utvikle et slikt spill, står målet om betalanser­ing rundt påske 2019 fast.

– Vi skal uansett vaere til stede på Vikingskip­et under The Gathering og vise frem en god versjon av spillet. Det kan bli forskjøvet, men jeg vil ikke gjøre det nå. Jeg liker ikke å utsette deadline, sa Nyjordet.

Under seansen på Apotekerga­arden kunne han også fortelle at målet er å ha spillet klart til full lansering om cirka tre år.

 ??  ?? KOMPLISERT: Kjetil Nyjordet erkjenner at det er komplisert å lede utviklinge­n av et omfattende dataspill som «A kingdom divided».
KOMPLISERT: Kjetil Nyjordet erkjenner at det er komplisert å lede utviklinge­n av et omfattende dataspill som «A kingdom divided».
 ??  ?? MIDDELALDE­R: I dette skjermbild­et fra en uferdig versjon av spillet ser vi noen enkle middelalde­rhus.
MIDDELALDE­R: I dette skjermbild­et fra en uferdig versjon av spillet ser vi noen enkle middelalde­rhus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway