Grimstad Adressetidende

Aase kan få Jerv-debuten mot Viking

Daniel Aase er på plass i Jerv, og gleder seg til å bidra på et lag hvor han kjenner en rekke av spillerne fra før.

-

Kantspille­ren kom fra Start tidligere i juli, og denne uken var han på plass på treningsfe­ltet.

– Det er veldig gøy. Jeg har fått et veldig positivt inntrykk, og det er mange gode spillere her. Det er god kvalitet på treningene, så en må virkelig jobbe for å vise seg frem her, sier han til Adressa etter en økt i varmen på Levermyr kunstgress torsdag.

29-åringen har hatt få problemer med å gli inn i spillergru­ppa. Kanskje ikke så rart når han har spilt med både Jan Jenssen, Aram Khalili, Espen Knudsen og Thomas Zernichow tidligere.

– Jeg har vaert på lag med halvparten, omtrent, sier Aase og smiler.

– Det er en fin gjeng, så det hadde sikkert gått fint uansett, men det er jo en trygghet, legger han til.

I Start har Aase blitt brukt i flere ulike posisjoner, men til Jerv er han hentet inn for å spille kant i Arne Sandstøs 4-3-3-formasjon.

– Jeg er nødt til å kjempe om plassen på laget som alle andre, men de har nok sett for seg en rolle jeg kan komme inn i. Det ser ut til å passe min stil godt. Så er jeg veldig opptatt av å vise hvor god jeg er så jeg får spille her, for det er mange gode spillere, sier Aase.

Skryter av Brice

Da Aase spilte fast en periode på Start, hadde han et godt samarbeid med Eirik Wichne på høyrebacke­n.

– Tror du at du kan få til noe liknende med Jervs høyreback Brice dersom du får spille på høyrekante­n i Jerv?

– Ja, jeg ser absolutt de har noen av de samme styrkene, og det var veldig gøy å spille sammen med ham i dag. Jeg tror det kan bli et godt samarbeid. Han er vanvittig god. Han imponerer meg. Hvis jeg får spille, tror jeg at jeg kan vaere med på å gjøre ham enda bedre, sier den tekniske kantspille­ren.

Et bra samarbeid tror han også det vil bli med Aram Khalili, som er spissen Aase skal sikte på med innleggene.

– Jeg og Khalili spilte på gutter 13, 14, 15 sammen og 16, 17, 18 og 19, så jeg har slått mange innlegg til Aram oppigjenno­m, så den linken bør vaere grei. Det har ligget brakk i ti år, men det skal gå greit å finne frem til det igjen, sier han med et smil.

Gleder seg til gress

Treningen torsdag gikk på kunstgress. Like bortenfor ligger den nye gressmatta på stadion og venter. Det blir en overgang for Aase, som kommer fra kunstgress i Start. Mye av sin beste fotball har han imidlertid spilt på naturgress­et på Moseidmoen i Vennesla.

– Hvordan tror du det blir å ha en gressbane som hjemmebane igjen?

– Det blir deilig, og den ser helt utrolig ut. Jeg tror alle spillerne gleder seg til å komme utpå der, og det ser ut som om det jobbes godt med banen for å få den klar så fort som mulig ut, og det ser bare helt fantastisk ut, rett og slett.

Første kamp på det nye gresset er planlagt mot HamKam 5. august. Aller først kommer søndagens tøffe bortekamp mot Viking i Stavanger.

– Hvordan er det å tenke på at debuten kan komme i en slik kamp?

– Det hadde vaert veldig gøy. Vi har ikke helt snakket om de tingene ennå, så får vi se. Jeg ønsket å komme i gang så fort som mulig denne uka, sier Aase, som har hatt litt ferie etter overgangen fra Start.

Vil se nivået fra i fjor

Trener Arne Sandstø håper etter

hvert å se nyervervel­sen på samme høye nivå som han vise på sitt beste i Starts opprykksse­song.

– Vi er veldig glade for å ha ham her. Det han presterte for Start i OBOS i fjor var helt strålende, så vi håper han selv kommer opp på det nivået, og at vi som lag klarer å spille ham i de posisjonen­e hvor han er god, da tror vi det kan bli en veldig bra match, sier treneren.

– Kan han få debuten mot Viking?

– Det kan han. Han har et ønske om å vaere med. Så får vi ha en prat på lørdag om hvordan kroppen hans er, med tanke på at han har hatt er par uker uten fotball. Det er alltid noe å komme tilbake til den fotballsha­rpnessen, så får vi se hvor langt fremme han er, om han starter eller ikke.

– Ser du for deg å bruke ham på høyrekante­n?

Ja, han kan nok bekle flere posisjoner, men det er en link med å ha Brice som kommer hurtig i angrep. Vi har gode ballspille­re rundt der, og han selv er en god kombinasjo­nsspiller, sier Sandstø.

Han er for øvrig optimistis­k før søndagens kamp mot Viking.

– Folk ser ut som om de er spillesugn­e og skarpe, så jeg tror vi kommer til å se bra ut.

 ??  ?? GAMLE KJENTE: Daniel Aase og Thomas Zernichow spilte sammen i Vindbjart og St
GAMLE KJENTE: Daniel Aase og Thomas Zernichow spilte sammen i Vindbjart og St

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway