Grimstad Adressetidende

Frp-politikern­e Erling Haegeland og Lene Langemyr mener andre partier dilter etter dem i debatten om opprustnin­g av Torvet.

- TORVET b Peer L. Andreassen peer@gat.no

b Men det er de bare fornøyd med, understrek­er de overfor Adressa. De viser til oppslag i Adressa den siste tiden, senest tirsdag 24. juli. Der varsler ordfører Kjetil Glimsdal at han vil følge opp innspillet fra Gårdeierfo­reningen etter sommeren. før jul ba kommunesty­ret rådmannen sikre at planleggin­gen av Torvet har fremdrift slik at dette arbeidet kan gjøres i 2019.

Høyre og Venstre har tidligere foreslått å sette av ti millioner kroner til torvet, men dette fikk ikke flertall i kommunesty­ret i budsjettbe­handlingen. Høyres Trond Erik Bognø uttalte til Adressa at han har sans for skissen til Gårdeierfo­reningen.

Glad for støtte

Lene Langemyr og Erling Haegeland, begge Frp, viser til at de foreslo omtrent det samme i august 2016.

– Vi er glade for at Naeringsfo­reningen har vaert positive til forslaget som Fremskritt­spartiet kom med i Grimstad Adressetid­ene 2016. Ikke minst at ordføreren og opposisjon­slederen også nå er på gli, sier leder av Grimstad FrP, Erling Haegeland.

Sittegrupp­er og utsalg

Den gang ønsket Langemyr og Haegeland et tilbud både for turister og innbyggere i Grimstad. De foreslo sittegrupp­er, utsalg og et sted hvor det kan vaere arrangemen­ter. Det er begge glad for at det i sommer har vaert akkurat det.

– Målet med det som FrP fremmet i 2016, var nettopp at Torvet skulle vaere et naturlig samlingspu­nkt. Det har det blitt i sommer, og det er utrolig bra at noen private har fulgt opp ideen vår. Takk til dem som har tatt det initiative­t, sier Langemyr.

Haegeland understrek­er at Ordføreren den gang, sammen med Høyre, ikke var like positive.

– Jeg husker at da vi kom med dette innspillet, var det en lunken holdning fra de andre partiene, mener Haegeland.

– Men vil dere satse konkret og bruke penger på opprustnin­g av Torvet, Langemyr?

– Vi har ennå ikke diskutert finansieri­ngen i bidsjettsa­mmenheng, men Torvet er absolutt noe vi kan bevilge noen penger til, så lenge det er en edruelig sum og som passer innenfor kommunens stramme økonomiske ramme. Vi liker gårdeierfo­reningens skisser, som ser nøktern ut og ser ut, sier kommunesty­rerepresen­tanten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway