Grimstad Adressetidende

Jubler over besøket

Både Strand Hotel Fevik og Scandic Grimstad er godt fornøyd med sommeren så langt

- Pernille Brennemo vikar@gat.no

Både Scandic og Strand hotel Fevik har hatt godt besøk.

Sammenlign­et med fjoråret har det ikke vaert mye økning i gjesteanta­llet.

– Det er fordi det alltid er bra om sommeren. Vi har så å si fullbooket hele tiden så derfor er det bare en liten økning, sier Bodil Langerak, som er direktør ved Strand Hotel Fevik.

Hotellet hadde i juni en økning på 21 prosent og 6 prosent økning i omsetning i juli sammenlign­et med samme måneder i 2017.

– Vi fikk en veldig bra start på sesongen, noe som har mye med vaeret å gjøre. Derfor fikk vi en del økning i juni. For oss er juli den beste måneden, og da har vi alltid fullt, så den lille økningen har med at flere gjester tar i bruk restaurant­en, sier hun.

På Scandic Grimstad forteller fungerende direktør, Jan Hallvard Petersen, at gjesteanta­llet er noenlunde det samme som i fjor, noe de er godt fornøyde med.

– Vi har riktig farge på tallene, sier han og smiler.

Trekker folk

Petersen forteller at det er mye liv og røre om sommeren i Grimstad, og arrangemen­ter er med på å trekke folk til hotellet.

– Det er alt fra Skral Festival til arrangemen­ter ved Bibelskole­n i Grimstad. Alt som skjer, trekker folk og det er noe vi merker her på Scandic, sier han.

Langerak er enig med at arrangemen­ter har en positiv innvirknin­g.

– Det er flere guidede turer, som for eksempel hos Nøgne Ø. Samtidig gjør sommershow­et på Apotekergå­rden og Dyreparken at folk tar turen hit til Strand Hotel så det setter vi stor pris på, sier hun.

Knallvaere­t

Langerak forteller at det fine vaeret har gjort at mange strandgjes­ter velger å komme opp for å spise på restaurant­en.

– Vi ser en liten økning her, men samtidig kan dette påvirke på en negativ måte ved at flere velger å bli hjemme i og med at det har vaert så fint vaer over hele Norge, sier hun.

Direktøren tror likevel at mange forbinder Sørlandet med sol og ferie.

– Sørlandet står sterkt hos den norske befolkning­en. Vi får mange lokale gjester, men også folk fra hele Norge, sier hun.

Gjenganger­e

Petersen forteller at det er mange som kommer tilbake til hotellet.

– Spesielt i sommer har vi sett flere besteforel­dre som kommer igjen og nå med barnebarna sine, noe som er utrolig gøy.

Konkurrans­e

Både Airbnb, som er en utleieplat­tform for privatpers­oner, og campingpla­sser er naturligvi­s noen av hotellenes konkurrent­er.

– Det er selvfølgel­ig noe vi merker, men jeg synes ikke det nødvendigv­is er noe negativt. Flere alternativ­er er bare positivt for en kan dra nytte av hverandre. Folk skaper folk, sier fungerende direktør Petersen ved Scandic Grimstad.

Langerak mener det ikke har noen spesiell påvirkning.

– Det er ikke noe vi merker, og jeg synes bare det er hyggelig at det går så bra som det gjør med campingpla­ssene rundt om her, sier hun.

Teamwork

Begge direktøren­e forteller at godt samarbeid er helt essensielt.

– Alle er nødt til å samarbeide for å få det til å gå rundt, sier Langerak.

– Vi ser at mange av sesongmeda­rbeiderne velger å komme tilbake for å jobbe her nettopp fordi de trives, sier Petersen.

Fremover ønsker de begge å bli enda bedre.

– Vi skal forsette med å jobbe hardt og bli enda bedre, avslutter Langerak.

 ??  ?? KUN DE BESTE: Direktør, Langerak forteller at det er kun de beste som ansettes. Bodil Langerak (f.v.), Rishell Wasawas-Jepsen, Celina Kolstø, Silje Østrem, Moha
KUN DE BESTE: Direktør, Langerak forteller at det er kun de beste som ansettes. Bodil Langerak (f.v.), Rishell Wasawas-Jepsen, Celina Kolstø, Silje Østrem, Moha

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway