Grimstad Adressetidende

Klare for hjemmekamp på bortebane

Jerv skal ta krigen mot Sogndal, men Andreas Hagen håper likevel de gule og blå klarer å spille sitt eget spill på sin midlertidi­ge hjemmebane i Arendal.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Kampen søndag kveld skal som kjent spilles på Arendal fotballs hjemmebane Norac.

– Det er karrierefø­rste. Selvfølgel­ig skulle vi ønske vi kunne spilt på det strøkne gresset på Levermyr, men det har blitt som det har blitt, og det er ikke noe å bruke noe fokus på. Vi skal spille her, og sånn er det bare, sier Andreas Hagen når Adressa treffer ham under en av Jervs treninger på Norac stadion i Arendal denne uken.

Legger ikke vekt på banen

Søndag venter Sogndal i første hjemmekamp etter ferien på nettopp denne banen, ettersom det nye gresset på Levermyr trenger mer tid på å bli spilleklar­t. Utover det å trene på banen for å venne seg til kunstgress­matta, gjør ikke spillerne noe stort nummer av de spesielle rammene.

– Det er ikke hjemmebane, det er langt fra det. Vi skal spille her og vi får ikke gjort noe med det fra eller til. Så enkelt er det, sier Hagen.

Han tror Jerv har gode muligheter til å gjøre en god figur mot Sogndal, som de klarte 0–0 mot på bortebane tidligere i sommer.

– Vi spilte en ålreit kamp mot dem for ikke så lenge siden, men det blir en fysisk kamp, sier Hagen.

Han er klar over at Eirik Bakkes mannskap gjerne spiller på det trygge med en del langpasnin­ger.

– De setter den ofte litt lenger, og det blir mye dueller og kriging. Vi må bare møte opp der, og så må vi tørre litt mer med ballen. Da kan det bli en mulighet, men det kommer til å bli en tøff kamp, sier Hagen, som gikk av treningsfe­ltet med en vond akilles torsdag.

Han regner likevel med å vaere klar til kamp søndag kveld, og forteller at Jerv har forberedt seg godt på opprykksja­gende Sogndal. Han beskriver laget fra saftbygda som «litt ekle» og veldig direkte.

– Det må løpes og kriges som et uvaer, for det er de gjør. Da må vi matche dem på det og gjerne vaere enda bedre.

Aase kan åpne et forsvar

Daniel Aase spilte sin første Jerv-kamp borte mot Viking, og markerte seg tidlig med et dribleraid og skudd. På den påfølgende corneren scoret Jerv.

– Hva kan det bety å ha en slik kreativ spiller i hjemmekamp­er mot lag som ligger godt defensivt?

– Daniel Aase er god uansett hvem vi møter. Han er veldig god med ballen, og han kan åpne et forsvar. Han har litt tilløp til det mot Viking når han drar av to-tre mann og banker til, sier Hagen, som spår at kantspille­ren kommer til å bli en kjempefors­terkning for Jerv når han kommer enda mer inn i spillergru­ppa.

Med spillere som Hagen, Aase og Martin Hoel Andersen har Jerv nå flere teknisk gode ballspille­re i laget.

– Er tanken å prøve å få til en god kjemi og gode kombinasjo­ner mellom dere?

– Det handler mye om å spille på styrkene til de vi har i laget. De du nevner der er definitivt best når de er involvert og har ballen mest i beina. Det er spennende med Brice og Daniel på høyresiden, for eksempel. De har forskjelli­ge ferdighete­r og kan utfylle hverandre. Jeg håper vi kan holde ballen langs bakken og spille, det tjener i alle fall meg veldig mye mer, også Daniel og Hoel og flere andre, sier Hagen.

 ??  ??
 ??  ?? KUNSTGRESS: Det er en strøken kunstgress­bane Jerv har trent på i Arendal denne uken. Her skal søndagens hjemmekamp mot Sogndal spilles.
KUNSTGRESS: Det er en strøken kunstgress­bane Jerv har trent på i Arendal denne uken. Her skal søndagens hjemmekamp mot Sogndal spilles.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway