Grimstad Adressetidende

Skogbranns­ommer

-

➤ Torsdag ettermidda­g brøt det ut en kraftig skogbrann mellom Grimstad og Birkeland. I skrivende stund virker det som det er kontroll, men vindforhol­dene avgjør. Det kan fort blusse opp igjen og bli krevende for brannmanns­kapene og omgivelser.

➤ Skogbranne­ne har herjet i Norge i sommer. Enda verre i Sverige, og med store tragiske konsekvens­er i Hellas. Det kan bli farlig for folk og bebyggelse hvis flammene får feste og vinden hjelper til – også på våre kanter.

➤ Det er ekstrem brannfare i skog og mark, og har vaert det lenge. Det er totalforbu­d mot å gjøre opp ild, det er totalforbu­d mot å grille med kull og lage bål. Alle må ha fått det med seg, eller?

➤ Likevel strømmer det inn meldinger fra politiet og brannvesen­et om uansvarlig omgang med ild. Torsdag klokken 12.29 meldte politiet: «Bålbrennin­g i området Vik. Politiet er på stedet. En person blir anmeldt». Rett etterpå i Kristiansa­nd: «Personer benytter engangsgri­ller på Bystranda. Politiet er på vei til stedet». Klokken 18.10: «Flere meldinger om personer som brenner bål ute i terrenget. Meldinger fra Vennesla, Birkeland og Grimstad. Det er fortsatt totalforbu­d mot å gjøre opp ild».

➤ Alle skjønner at det er farlig å leke ilden, saerlig under disse forholdene. De som gir blaffen trenger en kraftig reaksjon fra politiet.

 ?? FOTO: SPH ?? SKOGBRANN: En brannmann i aksjon på Vindslands­heia torsdag kveld.
FOTO: SPH SKOGBRANN: En brannmann i aksjon på Vindslands­heia torsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway