Grimstad Adressetidende

Even Meinseth vant sitt heat på 200 meter onsdag kveld.

- FRIIDRETT Rune Helle

➤ Grimstadgu­tten løp inn på brukbare 21,75 da han gjorde sitt første løp på favorittdi­stansen siden 2015 under onsdagens Grand Prix stevne i Karlstad. Den tidligere Sørild-gutten løp sin første 200 meter for sin nye klubb Gular fra Bergen.

– Dette skal Even si seg svaert tilfreds med, mente pappa, trener og rådgiver Frank Otto Meinseth.

Even var maksimalt uheldig med forholdene. Han løp i det første heatet som hadde motvind. Den tidligere Sørild-gutten hadde også bane to. Dette fordi han ikke hadde årsbeste å vise til. Så langt er Even nummer tre av de norske i Karlstad, men de to beste har ikke vaert i aksjon. Even Pettersen er en av to nordmenn som plasserte seg på hundredele­ne foran Even. De to hadde medvind i sine heat.

– Dette er utendørsid­rett, men heldig med forhold og bane var definitivt ikke Even her i dag, konstatere­r Frank Otto.

Even Pettersen har årsbeste på 21,22, og han er nummer tre på norgesstat­istikken. Mike Lubsen som også plasserte seg like foran Even i Sverige er nummer fire på statistikk­en. Noen tvil om at de hadde langt bedre forhold enn Even i går var det ikke.

Skadet

Etter U-20 EM-bronse på 200 meter i 2015 har Even vaert skadet.

– Jeg har løpt et par 100 meter i vår, ved siden av en 400 meter. Alt på den andre siden av ferien, forteller Even som presiserer at han nå går inn den viktige delen av sesongen. Han har både senior og junior NM i august.

– Dette var en grei årsdebut på 200, oppsummere­r han. Med 10,52 er han nummer fire på 100 meter statistikk­en. Alt av norske toppsprint­ere var på plass i Karlstad.

Even her perset seg på 100 meter i vår. Han har også 50,03 på 400.

– Kanskje blir det min beste distanse på sikt. I år er det imidlertid sprint det dreier seg om, avslutter Even som etter onsdagens prestasjon har vist seg som en medaljekan­didat både på 100 og 200 meter under hoved-NM i Byrkjelo om tre uker. Even har sterke 20,96 som pers på 200 som han fremdeles regner som sin beste distanse. ➤

 ?? FOTO: VESTPRESS ?? GOD START: Even Meinseth vant sitt første heat i Karlstad.
FOTO: VESTPRESS GOD START: Even Meinseth vant sitt første heat i Karlstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway