Grimstad Adressetidende

Målscorere­n ble forbannet

Mathias Wichmann var tydelig frustrert da baklengsmå­lene rant inn mot HamKam. Han forventer en helt annen innstillin­g og innsats av laget.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Den danske midtbanesp­illeren ble kåret til banens beste spiller for hjemmelage­t etter å ha tent håpet med sin flotte frisparksc­oring på stillingen 0-3, men det ble en mager trøst ettersom Jerv måtte gå tomhendte av banen søndag kveld.

Allerede etter 24 minutter ledet gjestene fra Hedmark 3–0. Og målene var av den enkle sorten. Først foraerte keeper Øystein Øvretveit ballen til Kristian Onsrud med et svakt utspill, som kunne sette ballen i det tomme Jerv-målet fra langt hold.

Deretter var det Start-spilleren Abu, på utlån hos HamKam, som gjorde det surt for Jerv. Først kunne han umarkert sette inn 0–2 på bakre stolpe på et frispark, før han selv inntok servitørro­llen og serverte Ivar Rønning på bakre stolpe. Kraftspiss­en gjorde ingen feil, og økte ledelsen igjen.

Med 3–0 til pause så kampen ut til å vaere kjørt, men Jerv hadde andre planer. Like etter hvilen skrittet Mathias Wichmann opp og satte et frispark flott i mål, og etter 75 minutter kunne Aram Khalili sette inn enda en redusering etter flott forarbeid av Andreas Hagen.

Glenn Andersen ble flyttet opp på topp, og Jerv trykket på mo slutten, men flere mål ble det ikke.

Skuffet og forbannet

– Vi får en tvers gjennom elendig start hvor vi ikke er i naerheten av noenting. Vi må kunne stille litt større krav til oss som lag, og til hver enkelt slik at vi ikke gjør slike feil. Det er håpløst. Det sier seg selv at det er vanskelig å vinne når du ligger under 3–0 etter 25 minutter. Utenom det får vi skapt litt og kriget litt bedre i andre omgang, men jeg er ganske skuffet i dag, sier målscorer Wichmann.

– Du så ganske sint ut utpå der, var det på grunn av feilene?

– Det betyr mye for meg. Jeg hater å tape. Jeg kan leve med å tape hvis jeg ser at folk gjør en innsats, men når jeg ikke ser den innsatsen jeg forventer av meg selv eller andre … Jeg setter store krav til meg selv, og derfor stiller jeg store krav til andre spillere på laget. Jeg virker kanskje litt sint eller frustrert, men det er også en måte å prøve å få de andre i gang, kanskje få frem litt villskap og vinnervilj­e. Jeg sliter med å se det i dag, at det betyr nok. Det gjør meg forbannet, sier dansken.

Han finner ikke mye glede i å score når laget taper, men innrømmer at han har øvd på frispark den siste tiden.

– Jeg har trent litt på det i det siste. Vi har ikke fått så mye frispark, men i dag fikk jeg tre og skulle kanskje scoret mer enn ett. Jeg tar det ene målet. Det er alltid deilig å score mål. Det er ikke derfor jeg er på banen, men det er fint. Jeg hadde heller tatt tre poeng i dag.

Etterlyser vinnervilj­e

Jerv har nå spilt fem kamper uten seier, og på disse kampene har laget sluppet inn ti mål, flere etter individuel­le feil.

– Hva er nøkkelen til å luke vekk sånne feil, er det forberedel­ser på treningsfe­ltet eller går det på konsentras­jon?

– Jeg synes egentlig vi trener bra. Det er vanskelig å si. Det jeg føler vi mangler mest er at folk skjønner du må ha en vinnervilj­e. Du må vinne i alt. I hver lille ting må du kunne se deg selv i øynene og si: jeg gjorde mitt beste, og jeg gjorde alt for å vinne. Det kan du gjøre hver dag. Det er små ting, men det er sånne ting som betyr noe. Jeg forventer i alle fall å se en bedre innsats neste helg, hvor du ser at folk vil vinne og ikke noe annet, sier Wichmann.

 ??  ??
 ??  ?? SINT: Mathias Wichmann var tydelig sint og frustrert da målene rant inn mot HamKam. Martin Hoel Andersen (t.v.) og Glenn Andersen (t.h.) henger med hodene etter at bortelaget har satt inn 3–0 etter 24 minutter.
SINT: Mathias Wichmann var tydelig sint og frustrert da målene rant inn mot HamKam. Martin Hoel Andersen (t.v.) og Glenn Andersen (t.h.) henger med hodene etter at bortelaget har satt inn 3–0 etter 24 minutter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway