Grimstad Adressetidende

Treneren tror på opprykk

Etter storseiere­n mot Nanset i helgen, har Amazon-trener Tommy Egeli nå en klar oppfordrin­g til både publikum og naeringsli­vet. Nå må de bli med på det som kan bli en av de største oppturene i sørlandsfo­tballen på mange år.

- Anna Torp Kvasjord og Martin Haugen

Amazon kjemper i toppen av 1. divisjon, og kan rykke opp. Trener Tommy Egeli mener nå at hele Sørlandet må våkne opp, og bli med på eventyret som er i ferd med å skje.

Amazon har hatt en strålende sesong, og ligger i øyeblikket på kvalikplas­s til Toppserien. Tommy Egeli mente at 2019 var året Amazon skulle ta det siste store steget for å bli Toppseriel­ag igjen, men ser nå at det fort kan skje allerede i år.

– Vi har utviklet oss så kraftig i år at nå trenger vi hjelp fra publikum i Sør og naeringsli­vet til å bli med på reisen vår videre. Jeg hadde trodd det fokuset ville komme neste år, men nå står vi der. Nå må vi smi mens vi kan. Det er viktig for laget å klare å beholde de spillerne vi har, og at vi kan tilby dem den utviklings­arenaene de trenger. Nå trenger vi naeringsli­vet og publikum til å støtte opp om denne sjansen vi har fått, sier Tommy Egeli.

Jakter Amazon-spillere

Han mener helt klart at den posisjonen laget nå har satt seg i, kan resultere i opprykk.

– Nå smaker vi på første store opptur for Amazon på mange, mange år, så nå er besøkelses­tiden der, det er nå vi har momentum. Men vi trenger entusiasme, og vi må gjøre et løft sammen nå, sammen med blant annet naeringsli­v og kommune, sier han.

Tidligere i sommer gikk Kamilla Aabel fra Amazon til Røa. Flere Toppseriek­lubber har vaert frempå og ønsker å skaffe seg Amazon-spillere, mange av dem noen av de største talentene Sørlandet har fostret opp på mange, mange år. Amazon gjør det de kan for å beholde spillerne, slik at eventyret som ifølge Tommy Egeli nå har startet, kan fortsette.

– Vi prøver å sørge for at produktet Amazon er så godt at spillerne kjenner på utvikling hver eneste dag. Det handler om å styrke trenerteam­et, og det at Kelsey (Hood) nå har fått en fremtreden­de rolle tror jeg er veldig bra. Jeg vil rendyrke hun som høvding i laget for alt det er verdt, og heller vaere i bakgrunnen og trekke i trådene. Vi prøver så langt det lar seg gjøre å legge til rette for de spillerne vi har her, slik at vi kan fortsette reisen sammen, sier han.

Må få med naeringsli­vet

Amazon har i mange år slitt med lite penger å rutte med, sammenlign­et med en del andre klubber. Sammenlign­er man med herreklubb­er på samme nivå er forskjelle­n gigantisk.

– Det er klart vi trenger hjelp fra naeringsli­vet for å ta et steg opp budsjettme­ssig, og den jobben må vi begynne med nå, slik at ikke alt skal skje i løpet av to måneder på vinteren. Det er folk i klubben som jobber med dette, men vi må nok styrke organisasj­onen vår også, og så trenger vi sårt at naeringsli­vet kjenner sin besøkelses­tid og blir med på dette her, sier Egeli.

Smarte taktisk

Han var en svaert stolt trener etter helgens storseier på bortebane i Vestfold.

Larvikslag­et Nanset ble nemlig slått hele 5-1, etter at Malene Oland Haugen satte standarden med to mål før kvarteret var spilt. Faktisk ledet de grønne hele 4–0 før hjemmelage­t klarte å redusere. Deretter la Amazon på til 5–1 ved spillende trener Kelsey Hood.

Amazons to resterende mål var et selvmål og et av Lisbeth Rothschild.

– Dette er nok noe av det beste vi har gjort sånn effektivit­etsmessig, oppsummere­r Egeli.

Treningska­mpen mot samme lag rett før seriestart­en ga dem en pekepinn på hva Nanset var gode på og hva som var deres utfordring. Det utnyttet Amazon til det fulle, saerlig i førsteomga­ng.

– Vi klarte å gjøre motstander­en vår svak. Vi visste at de har en sterk sentrallin­je, og derfor valgte vi å vinkle ut spillet vårt i bredden. Backene deres fikk mer å jobbe med enn de hadde lyst til, og man kunne se det, saerlig på den ene backen deres, at hun hadde en vond dag på jobben, sier Egeli.

Han skryter saerlig av keeper Silje Karin Hatland, Kelsey Hood, og Malene Oland Haugen, som virkelig sto fram i denne kampen.

Gleder seg til helgen

Amazon ligger nå på andreplass på tabellen, seks poeng bak serieleder Grei i 1. divisjon. Lørdag 11. august spiller Amazon hjemme mot Kaupanger i det som blir Amazons første kamp på nytt Levermyr-gress.

– Det blir en drøm å spille på nye Levermyr etter to kamper i Kristiansa­nd. Det gleder vi oss veldig til. Denne gangen er kanskje vi favoritter, men det blir ingen lett kamp mot Kaupanger, sier treneren. Sist lagene møttes endte det med 2-1-seier til Amazon. ➤

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? FEM MÅL: Amazon vant hele 5-1 over Nanset i helgen, noe som er årets største seier for Amazons del. Dette bildet er fra da lagene møttes på Levermyr i slutten av mai.
ARKIVFOTO FEM MÅL: Amazon vant hele 5-1 over Nanset i helgen, noe som er årets største seier for Amazons del. Dette bildet er fra da lagene møttes på Levermyr i slutten av mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway