Grimstad Adressetidende

Vil vaere en pådriver i digital utvikling

Rektor Gunhild Espeset gjør det klart at Landvik skole skal satse mye på å henge med i den digitale utviklinge­n. «Vi er så heldige at vi fra høsten av skal vaere pilotskole for å prøve ut iPad for 1.-7. trinn med en til en dekning», skriver hun i dette in

- Gunhild Espeset rektor Landvik skole

Lesernes mening: Skolen er og ønsker fortsatt å vaere en pådriver i kommunen for å inspirere og vaere oppdatert i den digitale utviklinge­n.

Landvik skole ønsker i tillegg en satsing og større kompetanse på bruk av IKT for å oppnå disse målene. Vi ser store muligheter for bruk av omvendt undervisni­ng, smartbok og ulike hjelpemidl­er til de som har ekstra utfordring­er. Men også det å sitte med kompetanse nok til å veilede og utnytte de digitale muligheten­e og den raske utviklinge­n til det beste for våre elever.

Landvik skole har et stort og stabilt kollegium med varierende og ulike tanker og kompetanse innenfor fagfeltet og bruken av IKT. Skolen er den største barneskole­n i Grimstad kommune med naermere 450 elever fra skolestart høsten 2018.

Vi ønsker å finne gode metoder for å øke alle elevenes laeringsut­bytte, slik at de blir rustet til å kunne få seg en fremtidsre­ttet utdanning og mestre den nye digitale hverdagen best mulig i årene fremover.

Landvik skole er en praksissko­le for laerer og barnehages­tudenter, samt til at vi alltid har minst en laerling fra vgs. i tillegg til elever i praksis. Vi tar imot et stort antall studenter og elever gjennom året. Mange av våre laerere har veiledning­spedagogik­k i sin fagkrets. Skoleåret 2018 søkte vi om skoleovert­akelse gjennom Universite­t i Agder. Mange har ønsket et mer digitalise­rt samarbeid mellom disse ulike aktørene, både for å effektivis­ere og bedre kommunikas­jon og bruke de digitale muligheten­e vi har. Vi er en fremoverle­nt organisasj­on som allerede er godt i gang med å ta i bruk de muligheten­e vi ser, og i dette perspektiv­et er de digitale muligheten­e viktige.

Rektor deltok på et inspireren­de kontaktsem­inar i Tallinn i regi av Erasmus+ høsten 2016. «Enhancing Digital Competence­s in Education and Training». Dette inspirerte veldig til å videreutda­nne og finne ut mer av alle de uutnytta muligheten­e vi har.

Dette førte til 2 søknader om europeiske prosjekt gjennom Erasmus+.

Prosjektle­der er rektor Gunhild Espeset. Hun har tidligere vaert aktiv deltaker og søkt både Grundtvigp­rosjekt og Erasmus+ prosjekt ved Arendal og Birkenes voksenoppl­aering tidligere. Erasmus+ er EUs program for utdanning, opplaering, ungdom og idrett for perioden 2014– 2020. Målet er å legge til rette for mer mobilitet og et bedre europeisk utdannings­system.

Målet for Landvik skole, med å søke prosjektmi­dler, var at alle laerere skal få økt sin generelle kompetanse i bruk av IKT i undervisni­ng og motivere til variert og fleksibel bruk.

Landvik skole har aldri tidligere deltatt i et internasjo­nalt prosjekt, og tror det vil vaere laererikt og nyttig. Vi skal vaere en skole som er saerdeles oppdatert og god på IKT. Vi er så heldige at vi fra høsten av skal vaere pilotskole for å prøve ut iPad for 1.-7. trinn med en til en dekning. Laererne trenger mer kunnskap og inspirasjo­n i bruk av digitale hjelpemidl­er blant annet i engelsk og matematikk­undervisni­ngen. Dette fører til økt laering og motivasjon hos elevene, men forhåpentl­igvis også blant laererne. Skolens personale står overfor flere og krevende oppgaver de naermeste årene.

Det er viktig å ha et felles elevsyn, en felles praksis og en god pedagogisk plattform. Skolen vil da vaere bedre rustet til å ta imot et økende elevtall og et større kollegium med nyansettel­ser.

Vi gleder oss til fortsettel­sen.

 ??  ?? DIGITALT: Rektor Gunhild Espeset ved Landvik skole skriver om skolens ambisjoner i den digitale utviklinge­n.
DIGITALT: Rektor Gunhild Espeset ved Landvik skole skriver om skolens ambisjoner i den digitale utviklinge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway