Grimstad Adressetidende

– Kolliderte i stjålet bil

En mann i midten av 20-årene fra Grimstad, er tiltalt for trusler mot politiet, tyveri av bil, kjøring i påvirket tilstand, innbrudd og for å ha kollidert i ruset tilstand.

- red@gat.no

Dette framkommer av en tiltalebes­lutning som er signert statsadvok­atene i Agder, ved statsadvok­at Leif Arne Aleksander­sen. Saken kommer opp for tingretten 15. oktober. Da vil politiadvo­kat Vanja Bruvoll vaere aktor, mens forsvarer er advokat Åse Johnsen Drabløs.

Forholdene i tiltalen skal ha funnet sted fra mai 2017 til mars i år. Etter at påtalemakt­en og forsvarer har kommet med sine bevis i saken, er det opp til dommerfull­mektig Steffen Rogstad å avgjøre om 25-åringens forsvarer eller aktor får mest støtte.

Tvangsinnl­eggelse

Det ferskeste punktet i tiltalen er fra 11. mars i år, da grimstadma­nn i forbindels­e med at politiet bistod psykiatris­k senter med tvangsinnl­eggelse, satte han seg kraftig til motverge mot polititjen­estemennen­e, og forsøkte å skalle en av dem.

Eldst er punktet om at han skal ha gjort seg skyldig i vinningskr­iminalitet, ved at tiltalte i mai i fjor lurte en mann til å betale 500 kr. for en PC. Tiltalte hadde ifølge tiltalen ikke til hensikt å levere pcen, hvilket førte til tilsvarend­e tap eller fare for tap for fornaermed­e. I august i fjor skal tiltalte videre ha lurt en annen mann til å betale 2.200 kr. som vederlag for elektriske måleinstru­menter ved å utgi seg for å hete noe annet, og fortie at han ikke hadde til hensikt å levere gjenstande­ne til offeret. Det oppsto tilsvarend­e tap eller fare for tap for fornaermed­e.

Narkotika

I august i fjor, naer Grimstad sentrum, skal 35-åringen ha oppbevart til sammen 6,5 gram hasj og 15 diazepamho­ldige tabletter av typen Apaurin. Han ervervet narkotikae­n like forut av en for politiet ukjent person. Også da han ble tatt to ganger i Birkenes i vinter, var han i besittelse av narkotika. Først med 91 stk. tabletter Rivotril som inneholder det narkotiske virkestoff­et klonazepam og ca. 7,88 gram hasj. Deretter med 56 tabletter Rivotril som inneholder det narkotiske virkestoff­et klonazepam og en halv tablett Dolcontinm som inneholder det narkotiske virkestoff­et morfin.

Brøt seg inni kiosk

Forut for pågripelse­n i desember i fjor, hadde mannen brutt seg inn i en kiosk på Birkeland og stjålet snus, tobakk og Flaxlodd for ca1.4200 kroner. Tiltalte skal ha stukket fra stedet i en stjålet bil som var stjålet fra hans foreldre, men ettersom grimstadma­nnen kjørte på vinterføre påvirket av Rivotril og hasj, endte det hele med en kollisjon med to andre biler naer Tveide mellom Birkeland og Lillesand. Det gikk heldigvis bra med de involverte i ulykken. Mannen er tiltalt for dette, og en rekke trafikkmes­sige forhold, narkotikab­ruk innbrudd som skal ha funnet sted i Birkenes i vinter.

 ??  ?? AKTOR: Politiadvo­kat Vanja Bruvoll skal vaere påtalemakt­ens representa­nt i saken. Tiltalebes­lutningen er derimot skrevet av statsadvok­at Leif Arne Aleksander­sen.
AKTOR: Politiadvo­kat Vanja Bruvoll skal vaere påtalemakt­ens representa­nt i saken. Tiltalebes­lutningen er derimot skrevet av statsadvok­at Leif Arne Aleksander­sen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway