Grimstad Adressetidende

– Største jeg har oppnådd

Oskar Myrestøl Johansson klarte i helgen å gjøre noe kun tre nordmenn har gjort før han. Han vant European Junior Cycling Tour i Assen i Nederland.

- Guttorm Fevang Grimstad Sykleklubb

– Seieren er det største jeg har oppnådd i min sykkelkarr­iere, men det har krevde mye slit og offensiv sykling. Nå er jeg sliten, men lykkelig, sier Oskar Myrestøl Johansson.

European Junior Cycling Tour er et seksdagers sykkelritt som finner sted i Assen i Nederland. Rittet samler over 800 syklister fra hele Europa, og i år var det også lag fra Afrika og Australia med.

Rittet ble i år arrangert for 54. gang. Grimstad Sykleklubb var represente­rt med Oskar Myrestøl Johannsson og Anders Rustekaas Fevang.

Totalt utslitt

Oskar la grunnlaget for sammenlagt­seieren på tirsdagens gateritt, hvor han utkonkurre­rte de andre fullstendi­g. Etter å ha vunnet den første spurten, rykket Oskar ifra feltet. Deretter syklet han 15 runder alene, og vant til slutt med 20 sekunder på Matthew Kingston og Archie Peet (Storbritan­nia). Underveis var det en rekke forsøk fra de andre syklistene på å ta han igjen, men Oskar disponerte kreftene godt og syklet fantastisk godt teknisk.

På onsdagens lange fellesstar­t, kongeetapp­en, måtte Oskar forsvare seg mot en rekke angrep fra de andre storfavori­ttene. På slutten av etappen forsøkte de på skift å sykle ifra Oskar, og han måtte gjøre en kjempejobb for å holde feltet samlet.

– Jeg var totalt utslitt når jeg kom i mål, men jeg lyktes med strategien min og er kjempeforn­øyd med at jeg klarte å nøytralise­re de andre sammenlagt favoritten­e, sier han.

Gøy i gult

På tempoetapp­en ble Oskar nummer to, men økte likevel forsprange­t til de andre sammenlagt­favoritten­e. På denne 14 kilometer lange etappen lyktes også Anders Rustekaas Fevang godt. Anders endte på en flott 14. plass.

– Det var godt å få vist fram kjørestyrk­en min. Det er mange som kjemper om posisjoner og plassering­er i rittet, og det føles da godt å lykkes bedre og bedre utover i rittet, sier en fornøyd Rustekaas Fevang.

På de to siste fellesstar­tene syklet Oskar offensivt og strategisk for å forsvare trøyen.

– Det har vaert gøy å sykle i den gule ledertrøye­n og vaere den som alle følger med på. Selv om mange har forsøkt, så har ingen klart å true sammenlagt­plassen min. Jeg har lyktes med å fine formen og har klart å sykle bedre enn de andre, sier Myrestøl Johansson.

Oskar legger også til at det var kjempemess­ig at Magnus Sørbø fra Gjerstad vant siste etappen, og at han samtidig kunne rulle over målstreken i gul trøye og vite at han hadde vunnet sammenlagt.

Oskar Myrestøl Johansson vant foran Boris Romers fra Nederland og Jack RootkinGra­y fra Storbritan­nia.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? TIL TOPPS: Oskar Myrestøl Johansson la grunnlaget for sammenlagt­seieren på tirsdagens gateritt, da han utkonkurer­te de andre rytterne og vant med hele 20 sekunder.
FOTO: PRIVAT TIL TOPPS: Oskar Myrestøl Johansson la grunnlaget for sammenlagt­seieren på tirsdagens gateritt, da han utkonkurer­te de andre rytterne og vant med hele 20 sekunder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway