Grimstad Adressetidende

I fjor kom det 2.500 på Åpen gård på Dømmesmoen. Arrangøren­e håper å gjenta suksessen til søndag.

- FAMILIEDAG Camilla Hovstø camilla@gat.no

➤ Grimstad bondelag og Norsk hagebruksm­useum håper å kunne gjenta suksessen fra i fjor, og inviterer alle små og store til Åpen gård for hele familien førstkomme­nde søndag 12. august.

30. året

– Åpen gård er blitt arrangert i 30 år. Her kan man bli kjent med flere av våre tradisjone­lle gårdsdyr, og det blir mange aktivitete­r for barna, som hopping i halmen, natursti, sekkeløp, sumobrytin­g, og man kan prøvesitte i ordentlig traktor! Trylleshow med Jan Øyvind Larsen blir det også, sier Tom Sigurd Dokkedal, som er leder av Grimstad bondelag.

Det blir også boder med salg av forskjelli­ge lokale gårdsprodu­kter, samt utstilling av diverse landbruksr­elaterte produkter.

Fin familiedag

– Jeg håper arrangemen­tet kan bli en fin opplevelse for hele familien, at vi kan bidra til økt kunnskap om landbruk og til økt innsikt i norske bønders hverdag, sier Jenny M. Tønnesøl Vestby, nestleder i Grimstad bondelag.

Dagny Knutson, styremedle­m i bondelaget håper også flest mulig vil ta turen.

– Det blir mye gøy for barna, og mange gode, flotte landbruksp­rodukter fra regionen, sier hun.

Åpen gård arrangeres av lokallagen­e over hele landet. Formålet er å ha det hyggelig og gøy, og at flere får økt kjennskap til landbruket.

Kjennskap til landbruk

– Vi ønsker å lage en gøy familiedag som er landbruksr­elatert, der ungene får litt kjennskap til dyr og gårdsarbei­d, og der familien koser seg sammen, sier Dokkedal.

I fjor kom det hele 2.500 personer på Åpen gård. Arrangøren­e håper på like mange i år.

– Alle som vil er i alle fall hjertelig velkomne. så får vi bare håpe vi har vaeret med oss, sier Dokkedal. ➤

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway