Grimstad Adressetidende

– Ser frem til å møte folk og se hva som rører seg

Bjørnar Borgestran­d Øien gleder seg til å bli kjent med klubben og stedet han skal ha som sin arbeidspla­ss fremover.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Øien er ny daglig leder i IL Express, og overtar etter Nicolai Somdal. 1. august startet han i sin nye jobb, og førsteinnt­rykket av klubben er svaert godt.

– Express virker som en ekstremt samlet gjeng. Express er Fevik og Fevik er Express. Det er et bra samarbeid med skolen, kirkene og idrettslag­ene rundt her. Det er en fellesskap­sfølelse jeg kjenner. Entusiasme­n er sentral i veldig mye, sier han.

Øien kommer fra jobben som daglig leder i idrettsfor­eningen Ready i Oslo, og har slått seg ned på Hisøya sammen med samboeren, som er derfra.

– Vi hadde tenkt på å flytte ut av Oslo, enten til Vestlandet der jeg kommer fra, eller til Sørlandet der hun kommer fra.

Da Express lyste ut den ledige stillingen som daglig leder tidligere i år, falt brikkene på plass.

– Samtidig som jeg søkte på jobben, fant vi ut at vi skal bli foreldre, sier Øien med et smil.

Dermed ble Sørlandet neste stoppested for mannen fra Nordfjorde­id, som nå ser frem til å ta fatt på sin nye jobb.

Skal bruke mye tid på Fevik

– Jeg kombinerer jobb, hobby og fritid, sier Øien, som er fullt klar over at stillingen som daglig leder i et idrettslag som Express ikke er en typisk ni til fire-jobb.

Øien skal riktignok ha kontortid på dagtid, men ettersom svaert mye av aktivitete­n i Express foregår på ettermidda­g og kveldstid er han forberedt på å vaere mye på Fevik stadion også utenom vanlig kontortid.

– Nå handler det om å få et innblikk i aktivitete­ne våre og ta med videre det som er bra og utvikle det som kan utvikles, sier han.

– Hva vil du bidra med i den jobben?

– Jeg har bred kompetanse, men det viktigste er god struktur og retningsli­njer, samt et godt samarbeid med krets og så videre, samtidig som vi skal vaere foregangsf­igurer for de unge. Økonomi og økonomisty­ring er viktig. Har vi det i bunn, ligger til rette for å skape god aktivitet, sier Øien, som også ser for seg å jobbe mye med klubbens 100-årsjubileu­m i 2019.

– Jeg skal jobbe mye med å gjøre stas på bursdagsba­rnet i hele 2019, sier Øien.

Gleder seg til Fevikdagen

Han har også stor sans for Express’ engasjemen­t i lokalmiljø­et utenom idrettsakt­ivitetene, for eksempel gjennom Fevikdagen, som arrangeres 18. august.

– Fevikdagen er stort for Express og Fevik. Det handler ikke bare om idrett. Jeg ser veldig frem til å få møtt folk og se hva som rører seg, sier han.

– Vi er her for å skape er best mulig miljø for Fevik, omegn og alle. Det er bare å stikke innom for å hilse på, eller for å kjøpe billetter til Fevikdagen, sier Øien med et smil.

FAKTA

 ??  ?? KLAR: Express’ nye daglige leder Bjørnar Borgestran­d Øien er klar for å gyve løs på jobben.
KLAR: Express’ nye daglige leder Bjørnar Borgestran­d Øien er klar for å gyve løs på jobben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway