Grimstad Adressetidende

Naermer seg norgestopp­en

Det er ikke bare i Stjørdal det skytes om dagen. Nylig ble årets NM i felt arrangert på Oppdal, med flere deltakere fra Grimstad.

- Tarjei Ravn Medieansva­rlig GSS

NM felt er det største arrangemen­tet i Norges Skytterfor­bund nasjonalt, og ble i år arrangert på Oppdal med over 300 deltakere i hver gren.

Her konkurrere­r man i grenene Magnum 1 og 2, som er håndvåpen i kaliberne 357Mag. til 460Mag. Spesialpis­tol- og revolver, som er fysisk små våpen i varierende kaliber, samt de klassiske grenene militaer pistol, revolver, finpistol og grovpistol.

Grimstad Sportskytt­ere hadde en noe lavere deltakelse i NM felt i år enn de hadde i fjor, men sendte følgende håpefulle til NM: Torodd Laffen Solberg, Eskild Skaar, Tarjei Ravn, Ørjan Lerbak og Kevin Skaar.

Topp ti

Torodd Laffen Solberg deltok i revolver, fin og grov, og beste resultat ble i grovpistol hvor han endte på en 14. plass.

Eskild Skaar deltok i spesialpis­tol, militaer, revolver, fin og grov, og beste resultat var en 36. plass i militaer.

Kevin Skaar deltok i juniorklas­sen, og var med i spesialpis­tol, militaer, revolver, fin og grov. Beste resultat ble en 11. plass i fin, 9. plass i militaer og en 11. plass i revolver.

Tarjei Ravn deltok i militaer og revolver. Beste plassering ble en 99. plass i revolver.

Ørjan Lerbak deltok i militaer og fin. Beste plassering ble en 124. plass i fin.

Spesialkla­ssene hadde maks 91 poeng og ordinaere klasser 102 poeng. Torodd hadde det beste resultatet av GSS sine skyttere totalt, og var bare ett poeng fra uttak til Nordisk Felt, etter svaert god skyting i begge klassene, hvor han bare tapte to poeng på hver av øvelsene.

Han var beste deltaker fra GSS i begge disse øvelsene, og vi håper at han neste år vil klare å sikre deltakelse i Nordisk Felt.

I revolverkl­assen imponerte både Eskild Skaar og Torodd L. Solberg, begge med 99 poeng. Her trakk Eskild det lengste strået ved å treffe 30 innertreff, mot Torodd sine 24. Dette satte Eskild to plasser over Torodd på resultatli­sten, det ble en 43. plass.

For øvrig deltok Kevin Skaar i klassen junior, og represente­rte klubben i samme antall øvelser som Eskild Skaar. GSS er veldig glad for at vi gjennom Kevin hadde en deltaker i de yngre klassene, og håper at denne opplevelse­n gjør at han vil satse videre mot neste NM.

Grimstad Sportskytt­ere stilte også lag i alle grenene og hadde her beste plassering i revolver, hvor klubben fikk 15. plass i svaert sterk konkurrans­e.

Vil bli bedre

Oppdal var en flott plass å ha NM, og arrangemen­tet var veldig bra. Skyttere og funksjonae­rer var alle meget fornøyd med alle deler av stevnet.

Til slutt håper vi at GSS kan stille med mange flere skyttere neste år, og at vi kan fortsette å jobbe oss oppover resultatli­stene, slik at vi i større grad kan sette preg på NM felt i fremtiden.

 ?? ALLE FOTO: PRIVAT ?? I AKSJON: Flere av Grimstads skyttere klare på Standplass.
ALLE FOTO: PRIVAT I AKSJON: Flere av Grimstads skyttere klare på Standplass.
 ??  ?? FORNØYD: Ørjan Lerbak var en av Grimstad Sportskytt­ere sine deltakere i årets mesterskap på Oppdal.
FORNØYD: Ørjan Lerbak var en av Grimstad Sportskytt­ere sine deltakere i årets mesterskap på Oppdal.
 ??  ?? 14: Torodd Solberg hadde en 14. plass som sitt beste resultat.
14: Torodd Solberg hadde en 14. plass som sitt beste resultat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway