Grimstad Adressetidende

119 unge fotballspi­llere er i disse dager på plass på Levermyr for å leke og laere med Jervs A-lagsspille­re.

- FOTBALL Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

➤ Onsdag til fredag denne uken arrangerer nemlig Jerv fotballsko­le for barn født mellom 2005 til og med 2012.

119 barn fra både lokale klubber, men også fra klubber utenfor kommunegre­nsene, er på plass for å laere litt av Jervs 20 instruktør­er.

– Alle A-lagsgutten­e skal innom her i løpet av uka for å laere de unge litt, og vi har også med instruktør­er fra U21-laget vårt. Det er stas for de yngre når spillerne de ser opp til er trenere, sier Jørgen Ferstad, som er utviklings­sjef i Jerv, og som har det overordned­e ansvaret for fotballsko­len.

Moro

Barna får to økter hver dag, der de både skal laere nye ting, men viktigst av alt ha det gøy.

– Noe av det viktigste her er at ungene skal oppleve en fotballsko­le uten kø, der de får vaere involvert i spillet i mest mulig grad. De yngste spiller tre mot tre i spillsekve­nsene, slik at de har mest mulig involverin­g med ball. Vi deler inn i små grupper, og ingen skal bli stående og se på her. Det viktigste er at de har det gøy, og så lurer vi inn litt faglig også, uten at de helt er klar over det selv, sier Ferstad.

Godt samarbeid

Det er første gang han selv er ansvarlig for fotballsko­len til Jerv, men med god erfaring fra tiden i Start har det ikke vaert så vanskelig.

– Det har gått veldig fint. Jeg har jo litt erfaring med dette, og så er A-lagsspille­rne, ansatte i klubben, seniorgrup­pa her og andre ildsjeler i klubben veldig flinke til å bidra. Sammen får vi dette til, sier han.

 ??  ?? MAT: Ungene fikk både mat og hyggelig prat med seniorene i Jerv, som sto for serveringe­n.
MAT: Ungene fikk både mat og hyggelig prat med seniorene i Jerv, som sto for serveringe­n.
 ??  ?? TALENTER: Jerv-trener Arne Sandstø var på plass for å se om han så noen fremtidige toppspille­re. Talenter var det flust av.
TALENTER: Jerv-trener Arne Sandstø var på plass for å se om han så noen fremtidige toppspille­re. Talenter var det flust av.
 ??  ?? LEK OG MORO: Ungene syns det var stor stas da Brice Wembangomo viste driblekuns­tene sine, og driblet dem alle sammen.
LEK OG MORO: Ungene syns det var stor stas da Brice Wembangomo viste driblekuns­tene sine, og driblet dem alle sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway