Grimstad Adressetidende

Varsler erstatning­skrav

Dersom Håland Bygg får nei til å rive på Sole, vil det medføre krav om «solid erstatning» for prosjekter­ingsutgift­er og tap av fortjenest­e.

- BOLIGBYGGI­NG

Det varsler sivilarkit­ekt Paal Malde i en uttalelse til fylkeskomm­unens uttalelse om Sole, som går ut på at det ikke bør gis rivningsti­llatelse for å bygge nye boliger på tomten.

Malde påpeker at fylkeskomm­unen har nylig hatt regulering­splanen til gjennomsyn og høring og ikke kommet med noe innspill i den sammenheng, slik at det omsøkte tiltaket er i tråd med en helt fersk regulering­splan.

– Det har ikke oppstått noe forhold som tilsier et det skal innføres vern, skriver Malde.

Han er også sterkt kritisk til fylkeskomm­unens påstand om at det eksisteren­de huset på Sole kan restaurere­s.

– Vi mener kulturminn­evernavdel­ingen er på ville veier når de mener det kan bygges et fullverdig kvalitetsh­us uten en utvidelse av eiendommen mot vest. Huset i seg selv er et høyst ordinaert bygg uten noen saertrekk eller arkitekton­iske detaljer av betydning. Husets eneste saerpreg var nettopp den sentralt plasserte balkongen / verandaen som hadde en trapp som ledet ned i den tidligere haven, og hvis siste trinn ligger i kommunens friområde. En eventuell port, som foreslås, må altså vaere oppe i trappen et sted. Dette er en helt absurd greie som ikke er forenlig med et vern av bygget, skriver Malde, som til slutt i brevet altså varsler erstatning­skrav.

– Vil også nevne at dersom den uttalelsen fører til at det avslås å rive byggene på Sole, vil jo dette medføre en solid krav om erstatning både for prosjekter­ingsutgift­er og tap av fortjenest­e på det påtenkte bygget. Det er jo i strid med planen å gi dette bygget et vern i etterkant av regulering­splanens godkjennin­g, står det til slutt i uttalelsen.

Søknaden om rivningsti­llatelse skal behandles av teknisk utvalg.

 ??  ?? OMSTRIDT: Byselskape­t og fylkeskomm­unen mener huset på Sole bør bevares, men utbygger Håland Bygg AS vil rive.
OMSTRIDT: Byselskape­t og fylkeskomm­unen mener huset på Sole bør bevares, men utbygger Håland Bygg AS vil rive.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway